Dilek ASLAN

Türk –İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Tek Gıda İş Sendikası üyelerine yönelik baskı ve tehditleri protesto etmek için Salı günü Çaykur Genel Müdürlüğü önünde çadır kurup “sendikal haklar, özgürlük ve Demokrasi nöbeti! Tutacak.

Çaykurda 55 yıldır örgütlü bulunan Tek gıda iş sendikası üyelerine yönelik 8 aydan beri yapılan baskı ve tehditleri protesto edecek olan Tek Gıda İş Sendikası genel başkanı Türkel’in Salı günü başlatacağı oturma eylemi ile ilgili Tek gıda iş sendikası genel merkez genel teşkilatlandırma sekreteri Recep Ali Çelik konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“ Bilindiği gibi Çaykur Genel Müdürlüğüne bağlı işyerlerinde, TÜRK-İŞ’ e bağlı TEKGIDA-İŞ üyelerinin istifa ederek HAK-İŞ’ e bağlı Öz gıda -İş Sendikası’na üye olmaları için 8 aydan beri tehdit, sindirme ve yıldırma yöntemleriyle şiddetli baskılar uygulanmaktadır.

Cumhuriyet Savcılığı ve ilgili yasal kuruluşlara da intikal ettirilen bu gayrı yasal uygulamalar hem AKP yerel yöneticileri hem de ÇAYKUR üst düzey yöneticileri tarafından açıkça yapılmaktadır.

TEKGIDA, İŞ Genel Başkanı, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel bu yasadışı ve antidemokratik baskılar ile sendikal hak ve özgürlüklere yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla 22 Temmuz 2008 Salı günü, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü karşısında yer alan Mesut Yılmaz Parkında, saat 10: 00’da bir basın açıklaması yapacak daha sonra aynı yerde her gün 08.00- 24.00 saatleri arasında oturma eylemi olarak tek başına “Sendikal Haklar, Özgürlük ve Demokrasi Nöbeti tutacaktır.

Aylardan beri üyelerimize yönelik baskı ve tehditler karşısında yılmadık. Yılmayacağız. Bütün bu baskı ve tehditler karşısında genel başkanımız, Sayın Türkel’in yarın başlatacağı “Sendikal Haklar, Özgürlük ve Demokrasi Nöbeti” ile Çaykur’ da ve çayda yaşanan oyunlara bölge halkının dikkatini çekerek, işçi kardeşlerimizin üzerinde ki baskı ve tehditleri bir kez daha protesto edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ