Türk-İş Rize İl temsilcisi ve Tek Gıda-İş Sendikası Rize Şube 1. Nolu Şube Başkanı Ziya Aksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Çaykur’da kadrolu işçi statüsünü hak etmiş olan 59 arkadaşımızın hakları Çaykur tarafından elinden alınmıştı. Biz Tek Gıda İş Sendikası olarak Çaykur’a karşı açmış olduğumuz kadro davasını kazanarak, hakları elinden alınmış olan 59 arkadaşımızın kazanılmış haklarını geri aldık. Tek Gıda İş Sendikası olarak biz, her zaman işçi arkadaşlarımızın yanındayız” dedi

 Aksoy açıklamasında;

 

“2007 yılında yürürlüğe giren 5620 sayılı 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanungereği, 2006 yılı içerisinde 180 gün ve üzeri fiili çalışmaları bulunması nedeniyle daimi kadroya geçirilmeleri gerekirken Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nce kanunun yanlış yorumlanması ve her türlü uyarıya rağmen bu yanlış yorumlama hususunda ısrarcı olunması nedeniyle daimi kadroya geçirilmeyen işçilerimiz hakkında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü işleminin iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesinde açmış bulunduğumuz davaların 59 adedi Danıştay tarafından da onanarak lehimize kesinleşmiştir. Bunun anlamı şudur ki; bu 59 işçi arkadaşımız halen kampanya dönemi olduğundan çalışmakta oldukları işlerinden kampanya bitiminde ayrılmayacak, iş akitleri askıya alınmayacaktır. Daimi kadrolu işçi sıfatıyla kendileriyle yeni iş akdi imzalanacak ve bu pozisyonda çalışmaya devam edeceklerdir.

59 işçinin yanı sıra aynı durumda olan 3 işçinin dosyasının da Danıştay da olduğunu, ifade eden Aksoy, “bu üç arkadaşımızın davasının takipçisiyiz, bu davanın da aynı sonuçla kesinleşmelerini bekliyoruz” dedi.

Bu davalardan elde etmiş bulunduğumuz sonuç da kamuoyuna vermiş olduğumuz bugüne kadarki bilgilerin doğruluğunu teyit ettiğini ifade eden Aksoy; “Her zaman olduğu gibi doğrunun ve haklının yanında mücadele etmeye devam edeceğiz. Sadece kağıt üzerinde sendikacılık yapmıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde Çalışma Bakanlığının Çaykurdaki yetki hususunda vermiş olduğu haksız ve taraflı tespit kararının iptaline ilişkin davamız da bugüne kadar ifade etmiş olduğumuz doğrultuda sonuçlanacaktır. Ülkemizde adalet zaman zaman gecikse de mutlaka bir gün sağlanır. İşçimizle, üreticimizle, halkımızla daha güzel günlerin bizi beklediği muştusunu vermek isterim” dedi.

İşçiler Öz Gıda’nın Sahte Yüzünü Görmeye Başladı

Çaykur’da ki yetkiyi eninde sonunda alacaklarını ifade eden Aksoy; “ Adaletin yerini bulacağına olan inancımızı asla yitirmedik. Bize inanan bütün Çaykur çalışanları da az bir süre sonra kimin ak, kimin kara olduğunu göreceklerdir. Birileri çıkmış Çaykur’da sendikal hareketlilik var şeklinde açıklamalarda bulunuyor. Evet doğrudur, son zamanlarda Çaykur’da çok yoğun bir hareketlilik vardır. Bu hareketlilik de; Öz Gıda’nın sahte yüzünün farkına varmış olan işçi arkadaşlarımızın tekrar eski yuvaları olan Tek Gıda İş Sendikasına olan geçişleridir” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ