İlyas GÜR

İş Sendikası Rize Bölge Başkanı Naci Bayraktutan, ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne bağlı bazı fabrika müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesini ve bazı fabrika müdürlerinin de hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Bayraktutan, yaptığı yazılı açıklamada, Taşçılar Çay Fabrikası Müdürü Turan Rakıcı'nın görevinden alınarak, Derepazarı Çay Fabrikasına uzman olarak atandığını, Çayeli ilçesindeki Aşıklar Çay Fabrikası Müdürü Mustafa Yazan ile Büyükköy Çay Fabrikası Müdürleri Fahrettin Köroğlu'nun da görev yerlerinin takas yolu ile değiştirildiğini dile getirdi.

Bu uygulamaların 2008 yaş çay sezonunun başlamasından sonra yapılmasının uygun olmadığını ileri süren Bayraktutan, şunları kaydetti: ''Bazı fabrika müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesini ve bazı fabrika müdürlerinin de hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınmasını doğru bulmuyoruz. 2008 yılı yaş çay kampanyası huzur ve sükunet içerisinde başlamıştır. Barış içerisinde çalışmalarını sürdüren müdür ve işçilerimizin bu tür baskı yöntemleriyle görevlerinden rahatsız edilmeleri iş barışını ve huzurunu zedeler. Bu tür uygulamalar doğru değildir.''

Editör: HABER MERKEZİ