CHP Rize’nin Temel Sorunu Çayı Meclise Taşıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı, CHP Tarım komisyonuna incelemesi üzerine sunulan dosya ile Rizeli’nin temel geçim kaynağı çayı meclise taşıyarak yeniden gündeme getirecek.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’nın Rize ziyareti sırasında konuyu dile getiren İl Başkanı Aslankaya “Daha önceki dönem AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu’nun yapamadığını bugünkü parlamentoda yapmaya çalışıyorlar. Çay kanunu tasarısını gündeme getiriyorlar” dedi.
 
Çay Kanunu yasa tasarısının içerisindeki bir maddenin gizli tutulduğunu ve gizli tutulan bu maddenin Rize’yi tamamen yoksulluğa sürükleyeceğini dile getiren Aslankaya sözlerinin devamında  “Bunun içerisinde Rize’yi tamamen yok edecek bir madde yer alıyor. Bizlere de bu maddeyi göstermiyorlar. Biz bu konuda gerekli bilgiyi parlamentodaki CHP Milletvekillerine verdik. 
 
Maddede diyor ki çaylık arazi tapusu olmayan hiç kimse üzerine çay defteri çıkartamayacak. Bütün bu çay tarlalarının veraseti intikalden geldiğini herkes bilir. Yani müstakil tapu Rize’de yok. Varsa bile %10. %90’ı dededen oğla oğuldan toruna gelir. Bu maddeye göre müstakil tapu yoksa Çay koçanı çıkartamayacak ve dolayısıyla Çaykur’a çay veremeyecek. Bu AKP’nin geçimini çaydan sağlayanlara büyük bir darbesidir” ifadelerini kullandı.

 
CHP Milletvekillerinin Çay konusunda daha hassas olduğunu ve elinden geleni yapacağını bildiğini dile getiren Aslankaya “Bunu AKP’li vekillerden hiç biri gelip burada açıklayamıyor. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaten hiç urumda değil, çayın olup olmaması. 30 Mart seçimlerinde üstelik bunun tam aksini söylediler” şeklinde devam etti.
Editör: HABER MERKEZİ