Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, 3. Derepazarı Pide ve Turizm Festivalini 13-14 Ağustos tarihlerinde yapacaklarını söyledi. Başkan Metin, gelecek yıl 53 metre uzunluğunda pide yaparak Guinnes Rekorlar Kitabına girmeye çalışacaklarını belirtti.

Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, 13-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 3. Derepazarı Pide ve Turizm Festivalinin tanıtım toplantısı için ilçede basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. İlçedeki Sahil Parkında bir restorantta düzenlenen ve basın mensuplarının yanı sıra belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda Belediye Başkanı Selim Metin, 3. Derepazarı Pide ve Turizm Festivalinin Kurban Bayramının 3 ve 4. günü yapılacağını belirterek bütün vatandaşları Derepazarı’na davet etti. Başkan Metin, gelecek yıl Guinnes Rekorlar Kitabına girebilmek için 53 metre uzunluğunda pide yaparak Dünyanın en uzun pidesini yapacaklarını söyledi.

selim-metin-derepazari-belediye-baskani-basin-toplantisi.jpg

Derepazarı İlçe Stadında düzenlenecek festivalde 3 bin adet Derepazarı Pidesini vatandaşlara ücretsiz dağıtacaklarını ifade eden Başkan Metin, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 38 metre uzunluğunda yapılan pidenin Guinness Dünya Rekorları Kitabında yer aldığını belirterek gelecek yıl bu rekoru kırmak için 53 metre uzunluğunda Dünyanın en uzun pidesini yapmak için çalışacaklarını söyledi.

Geleneksel olarak düzenlenen Derepazarı Pide Festivalinin 3.’sünü 13 ve 14 Ağustos’ta yapacaklarını kaydeden Başkan Metin, “Bu festivalimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Rizeli ve dışarıdan gelecek misafirlerimizi ilçemizde en iyi şekilde ağırlayacağız. Pidemiz yüzde 100 Derepazarı Pidesi olarak halka sunulacak. Pidemizde hiçbir katkı olmayacak ve tamamen Derepazarı Pidesini halkımıza sunacağız. Ekibimizle beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 13 Ağustos’ta çocuklarımıza yönelik programımız olacak. Şişme oyun parkları, palyaço gösterileri, animasyon ve ödüllü yarışmalarla beraber çocuklarımız gönüllerince doyasıya eğlenecek.” dedi.

Pide kesim töreninin bayramın son günü olan 14 Ağustos Çarşamba günü saat: 18.00’de yapılarak festivalin protokol açılışını gerçekleştireceklerini belirten Başkan Metin, “Festivalimizin resmi açılışı 14 Ağustos’ta yani bayramın 2. günü saat 18.00’de protokol açılışıyla başlayacak. İlk olarak sembolik olarak pide kesim törenimizi yapacağız ardından protokol konuşmaları olacak ve 3 bin adet pidemizi halkımıza ücretsiz dağıtacağız. Daha sonra ağırlık verdiğimiz Karadeniz müziği sanatçılarımızın konserleriyle programımız gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek. Horon etmek bizim insanımızın hoşuna gittiğinden bu yıl festivalimizden sanat müziğini çıkarıp tamamen Karadeniz müziğine yer verdik. Bu kapsamda Derepazarı İlçe Stadında düzenleyeceğimiz konserlerimizde Mustafa Vanlı, Ali Erkan ve Nevin Korkmaz ile Fikret Katar sahne alacak.” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ