Rize Ticaret Borsası Başkanı Tahsin Sancak ani bir kararla yapılacak olan Borsa Başkanlığı seçimlerine yeniden aday olmayacağını açıkladı. Sancak ikinci sürprizi ise Rize Sportif A.Ş. Rizespor Kulübü ve Çay-Der yönetiminden de istifa etmekle yaptı.

Rize Ticaret Borsası Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Tahsin Sancak, 1997 yılında başkanlığına seçildiği Borsa’da yeniden dönemde olmayacağını duyurdu. Sancak yaptığı açıklamada  “1993 yılında Çay-Der Başkanı oldum. 1994’de İyidere’den İl Genel Meclisi üyeliğine seçildim.1995 Kasım ayında Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeliğine, 1997 yılında ise Yönetim kurulu Başkanlığına seçildim. Bu dönem içerisinde Rize’miz ve Ülkemiz için bugün sayısı ve hesabını çıkaramayacağım kadar hizmetlerde direkt veya dolaylı katkılarım oldu. 11 Şubat 2009 tarihinde yapılacak olan Rize Ticaret Borsası seçimlerinde yeniden aday değilim. Dolayısıyla; Rize İnşaat Yatırım San. Tic. A.Ş. Rize Sportif A.Ş. Çaykur Rizespor Kulübü ve Çay-Der yönetim kurulu üyeliklerinden de istifa ediyorum. Bugüne kadar bana destek veren tüm hemşerilerime ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Varsa hakkımı helal ediyorum. Bilerek hiçbir yanlış harekette bulunmadım. Sehven incittim insanlar varsa özür diliyorum ve helallik istiyorum.

Tüm çay camiamızdan ricam, 'Çay Borsası hedefini asla kaybetmesinler ve Çaykur’a sahip çıkmaya devam etsinler” dedi.

Sancak, bu ani kararları neden aldınız sorusuna ise “Araştırmacı gazeteciliğinizi kullanın ve bu sorunun cevabını siz bulun” yanıtını verdi. Sancak, daha sonra paltosunu alıp özel aracıyla Borsa binasından ayrıldı.  

Editör: HABER MERKEZİ