3 gün su kesintisine uğrayan Rize ve ilçelerinde susuzluğun giderilmesi için Salarha da ekipler çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Andon içme suyu şebekesinin ana ishale hattında meydana gelen arızanın onarımı için Belediye ekipleri Başkan Bakırcı, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Süleyman Yıldız, Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı ve Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar nezaretinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Andon İçme Suyu şebekesinin ana ishale hattında meydana gelen arıza için Rize Belediye ekipleri onarım çalışması başlattı. Cumartesi akşamı iftardan hemen sonra çalışmalara başlayan ekipler, Salarha Futbol Sahası yanındaki karayolu kenarında iş makineleri ile arızanın giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Boru hattında meydana gelen patlama sonrası içme suyunun depolara taşınamadığından sabaha karşı başlaması planlanan çalışmalar iftardan sonra başlatıldı. Tüm belediye ekiplerinin seferber olduğu çalışmalarla içme suyunun gecenin ilerleyen saatlerinde verilmesi amaçlanıyor.

Su arızasının onarımı için Cengiz İnşaatın Samsun’daki şantiyesinden özel makineler de aldırıldı.

Başkan Bakırcı, borunun yerin 8 metre aşağısında bulunduğunu belirterek çalışmalar sırasında suyun tahliyesi için sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bakırcı, “Sabah saatlerinde kadar arkadaşlarımızla buradayız. Çalışmalarımız arıza giderilene kadar aralıksız devam edecek, Maalesef ana ishale hattı teknik olarak yanlış yapıldığı için Rize bu sorunları yaşayacaktır. Tedbirler alıyoruz. Yeni yollarda şebeke hattını yenilemeye çalışıyoruz. Kayıp kaçak su oranı çok yüksek. Böyle olunca şehri kimi zaman besleyemiyoruz. Karayolları müdürlüğü ekiplerimiz bu hattın zamanında buradan geçirilmemesi konusunda uyarıda bulunmuş. Ancak hat geçirilmiş. Şuanda vaka ortada, hemşerilerimiz susuz kaldı. Kime ne anlatacağız. En kısa sürede arızayı onarmaya çalışıyoruz. Bu arada Cengiz İnşaata da teşekkür ediyoruz. Çamura dayanıklı makinelerini Samsun’dan aldırdık. Bu da gösteriyor ki Rize’nin alternatif bir su projesine ihtiyacı var” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ