Milliyetçi Hareket Partisi Çayeli ilçe başkanı Ali Küçükislamoğlu Şehitler ve Gaziler haftasında yazılı bir açıklama yaptı.

MHP İlçe başkanı Ali Küçükislamoğlu, “Sakarya Meydan Savaşı’nın sonunda; 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e “Gazi” unvanı verilişinin yıldönümü, ‘Gaziler Haftası’ olarak kutlanmaktadır.” Dedi.

Başkan Küçükislamoğlu, “Gösterilen üstün cesaret ve örnek alınacak vatan sevgisiyle kazanılan gazilik unvanı, milletimizin bağımsız ve hür yaşamasının bir gereği olarak nesilden nesile geçen manevi bir değerdir. “

FEDAKÂRLIKLARI HER FIRSATTA HATIRLANMALI

Aziz milletimiz, tarihin her döneminde istiklal ve istikbalinin muhafazası için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış, bağrından çıkardığı şehit ve gazilerle kutlu varlığını bu zamana kadar devam ettirebilmiştir. Türk milleti; varlığına tasallut eden içte ve dıştaki bütün mihraklara karşı, bedeli ne olursa olsun şeref ve haysiyetini onur abidesi evlatları sayesinde savunmasını bilmiştir. Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla; canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakârlıkların, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması milli bir sorumluluk olarak görülmelidir. Onlara verilen haklar asla onların fedakârlıklarına karşılık olarak yetmeyecektir.

SON GAZİMİZİN ELİNİ ÖPTÜK

Bugün Çayeli’nde yapılan resmi tören sonrası son Gazimiz Kore Gazisi 84 yaşındaki Enes Marangoz’un elini öperek kendilerinin fedakârlıklarından dolayı teşekkür etme imkânı bulduk. Gazimize Allah’tan sağlık ve uzun ömür diliyorum.

Dün olduğu gibi bugün de, aziz vatanımızı parçalamaya, bağımsızlığımızı yok etmeye niyeti olanlara karşı yüksek bir milli şuurla mücadele etmiş ve halen hayatta olan bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Editör: HABER MERKEZİ