Başkan ve yönetiminin sınıfta kaldığını kaydeden Razıoğlu, “Odayı, koltuklarını sağlam tutabilmek için Rize’nin menfaatleri ve oda üyelerinin istediği gibi değil, kendi istedikleri gibi yönettiler” dedi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ocak ayında yapacağı seçimler için geri sayım başlarken odanın eski Başkanlarından Şaban Ali Razıoğlu, sert eleştirilerde bulundu. Seçimlerde aday olmayı pek düşünmediğini belirten Razı, Rize Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin bu güne kadar olan yönetimlerin en kötüsü olduğunu söyledi. Bunu Rize’de yaşayan ve ticaret yapan biri olarak söylediğinin altını çizen Razı, 'Ticaret odasının kötü yönetildiğini sadece ben değil, odanın 2800 civarındaki üyesi ile birlikte Rize’de yaşayan herkes görüyor. RTSO’nun bir takım görevleri var. Rize’de ticaret, sanayi, tarımı ve turizm gibi faaliyetlerde aktif olunması gerek. Elbette Ticaret odaları çok büyük paraların olduğu bir bakanlık değil ancak, yapması gereken çök önemli görevleri var. Birinci görevi ise tarafsız ve ilkeli bir yönetim sergilemesi gerekir' dedi.

Ticaret ve Sanayi Odasının başında olan kişinin çok önemli olduğuna da dikkat çeken Şaban Ali Razıoğlu, 'Yönetimler ilkeli, tarafsız ve objektif olmak zorundadır. Ayrıca bunlar Rize için yoğun bir çaba ve kamuoyu oluşturması gerek. Ancak ne yazık ki Rize Ticaret ve Sanayi Odası son dönemde tamamen kendi kişiliklerine ve düşüncelerine bakmaksızın taraf olmuştur. Biz tüccarız, ticaret yapıyoruz. Ticaret Odasının başında olan da bir partinin unsuru ve kolu gibi olamaz. Bu yüzden uygun ve doğru görüşün ortaya konması gerek. Ülkenin ve bulunduğun ilin menfaatine olduğu gibi kurumun adına da doğru olanı destekleyeceksin. Koltuğunu sağlam tutabilmek için düşüncelerini düşündüğün gibi değil, görünmek istediğin gibi yaparsan hem kurumuna hem de bölgene faydalı olamazsın. RTSO yönetimi ise geçen 4 yılda tamamen sınıfta kaldı.Hiçbir varlığı yok. Zaten bu yönetim den de bundan başka bir şey beklenemezdi. Oda başkanı her şeyden önce görev yaptığı şehirden olup ticari yatırımlarını da bulunduğu yerde yapması gerek. Zaten süreleri dolduğundan bundan sonra bir şey yapacakları da yok. Ocak ayında yapılacak seçimlere az bir zaman kaldı. Rize tüccarı kimin ne yaptığını çok iyi gördü. Bununla da yapılacak olan seçimde kendine yakışır, özverili, çalışkan Rize için ortaya iyi veriler koyacak ve her yönüyle tarafsız olacak yeni bir yönetimi seçip göreve getirecektir' diye konuştu.

RTSO eski başkanı Şaban Ali Razıoğlu, Odanın siyasetin dışında tutulması gerektiğinin de altını çizerek, 'Ben daha önce Rize için yapabileceğimi yaptığımı düşünüyorum. Bundan sonra da Rize için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Bir iş adamı olarak tüm yatırımlarım Rize’de. Rize Ticaret ve Sanayi Odasına aday olmayı düşünmüyorum. Bu konuda aday olmam için telkinde olanlar var ama benim böyle bir düşüncem yok. Ticari kuruluşlarımla daya en fazla katkı sağlayan biriyim. Kişilerle de şahsi olarak hiçbir meselem yok. Ben Rize’nin sorunları ile yakından ilgileniyorum. RTSO’yu ileriye getirecek tüccarın sorunlarına çare olacak Rize yi bütünleştirecek, bir aday çıkması için elimden gelen katkıyı yapmaya hazırım. Oda Rize’nin en büyük kuruluşudur. Rize tüccarının istediği bir aday mutlaka çıkacaktır' diye konuştu. (günebakış)

Editör: HABER MERKEZİ