Mustafa BAYRAK

Rize SGK il müdürü Yusuf Baltacı 4 trilyon 340 milyar Rize belediyesinin SGK na borcu olduğunu söyleyerek” Bu borç 7–8 senelik bir borçtur, daha önceki dönemlerde SSK borçlarına karşılık arsa veya bina almıştık” dedi.


SGK na 4, 5 trilyon borcu olan Rize belediyesinin su gelirlerine SGK tarafından haciz konuldu.
 


Rize SGK il müdürlüğünce 26.12.2008 Tarihinde Rize belediyesi su gelirlerine el konulduğu bildirildi. Rize SGK il müdürü Yusuf Baltacı bu borcun 5 yıllık olmadığını söyleyerek ”Bugüne kadar hiç ödeme yapılmadı. Rize belediyesinin toplam borç miktarı o tarih itibarıyla 4 trilyon 340 milyon 256 milyon dur. Bu rakam şimdi daha da çoktur. SGK olarak biz de Rize belediyesinin su gelirlerine el koymak zorunda kaldık. Bazı resmi kurumlara yazı yazarak su bedellerini bize ödemelerini icra yoluyla istedik” dedi.

Rize SGK il müdürü Yusuf Baltacı ülkede birçok belediyenin aynı durumda olduğunu söyleyerek ” Rize de daha önceki dönemlerde SSK borçlarına karşılık arsa, bina veya bazı garı menkuller le takas ediyorduk. Borç gittikçe artmakta ancak bugüne kadar 7-8 yıldır Rize belediyesi tek kuruş ödeme yapmamaktadır, bizde yasalar gereğince Rize belediyesinin su gelirlerine el koymak zorunda kaldık” dedi.



Editör: HABER MERKEZİ