Rize Eski Milletvekili ve Rize Belediyesi Eski Başkanı Şevki Yılmaz Memur-Sen Rize Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Dünü, Bugünü, Yarını” konulu konferansla Rizelilerle buluştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferans, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde, Rize Valisi Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rize Eski Milletvekili Yılmaz’ın konuşmasından önce Memur-Sen Şube Başkanı Usta ve Rize Valisi Yazıcı konuşmalarını gerçekleştirdi.

ŞEVKİ YILMAZ RİZE

Türkiye’yi yasaklara boğanları da bizi yasaklardan kurtaranları da, unutmamaktır. Kızlarımızı üniversite kapılarında turnikelere sıkıştıranları da, turnikeleri kıranları da unutmadık. Tıpkı; ikna odaları kuranları ve imha kararları alanları unutmadığımız gibi. Biz, 28 Şubat’ta mütekebbir bir edayla ‘Bin Yıl Sürecek’ diye tehdit savuranları ve Devlet aygıtını inananlara zulüm çarkına dönüştürenleri unutmadık. Mağdurlara iade-i itibar yapıp onları yeniden göreve döndürenleri de unutmadık ve unutmayacağız. Medeniyetimizi yok sayıp, değerlerimizi yok etmeye uğraşanları da, değerlerimiz üzerinden ‘Yeniden Büyük Türkiye’ için milletle birlikte yola çıkanları da unutmadık, unutturmayacağız. Bu ülkede; milleti vesayete mahkûm edenlerin tersine, milletle birlikte siyasete yön veriliyor artık.

Devleti derinlere çekenlerin tersine, Devlet milletin emrine veriliyor artık. Terörü besleyen sömürü baronlarını, her biri farklı örgütlenen terör taşeronlarını hiç akıldan çıkarmayacağız. Kardeşlik için, milli birlik için, bin yıllık desendeki beraberlik için, Çanakkale Ruhu için, proje üretenleri ve baldıran zehr-i içenleri unutmayacağız. Dün her şeyi tevil ederken, bugün herkesi tehdit eder hale gelen, İsrail’i otorite bilen, milletin seçtiklerine darbeye yeltenen, paralel ihaneti, Hizmet’i hezimete, Cemaatini cerahate dönüştüreni unutmayacağız. ‘One Minute’ çıkışıyla Siyonizm’e ve katil İsrail’e had bildirenlere; hissiyatımıza tercüman oldunuz, aynı yoldayız, aynı taraftayız demekten yorulmayacağız” dedi.

ŞEVKİ YILMAZ RİZE

28 Şubat deyince kimyasının bozulduğunu ve aklına hiç güzel şeylerin gelmediğini ifade eden Vali Yazıcı, “28 Şubat deyince ne yazık ki benim biraz kimyam bozuluyor. 28 Şubat deyince hiç güzel şeyler aklıma gelmiyor. 28 Şubat diye tarif edilen, anlatılan o yıllarda eşimle birlikte ne yazık ki hak etmediğimiz çok şeye maruz kaldık. Ama şunu söylemek istiyorum. Biz gördüğümüz o zulme karşı, asla ve asla, hepinizin huzurunda söz veriyorum ki hiç kimseyi inancından dolayı asla hakir görmeyip, asla zulümde bulunmayacağım. Bu topraklarda Kürdi ile Lazı ile, Alevisi ile Sünnisiyle, inançlara, ırklara her türlü anlayışa saygı göstererek yüzyıllardır yaşadık. Allah’ın izniyle bu topraklarda bu şanlı bayrağımızın altında yüzyıllarca İslam’ın da liderliğini yapacak şekilde Türkiye Cumhuriyeti devam edecektir.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Rize Eski Milletvekili konferansına başladı. Türkiye’nin Osmanlı’dan Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’ten bu güne geldiği aşamaları anlatan Rize Eski Milletvekili Yılmaz, darbe dönemlerinde yaşananları ve bunların ardından ortaya çıkan tablonun verdiği sonuçları dinleyicilerle paylaştı.

Türkiye’nin yaşadığı darbelerin nedenlerini sıralayan Rize Eski Milletvekili Yılmaz, ülkeyi milli ekonomiye, milli üretime, milli eğitime götürmeye çalışan liderlerin darbe ile alaşağı edildiğini vurguladı. Rize Eski Milletvekili Yılmaz konuşmasında insanları birlik beraberliğe, ahlaki değerlere ve İslam’ın kurallarına göre yaşamaya davet etti.

Konferans sonunda Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, sahneye gelerek Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ı tebrik etti. Vali Yazıcı ise günün anısına Rize Eski Milletvekili Yılmaz’a Rize çayı ve Anzer balı hediye etti.

ŞEVKİ YILMAZ RİZE ŞEVKİ YILMAZ RİZE ŞEVKİ YILMAZ RİZE  ŞEVKİ YILMAZ RİZE  ŞEVKİ YILMAZ RİZE ŞEVKİ YILMAZ RİZE ŞEVKİ YILMAZ RİZE

 

Editör: HABER MERKEZİ