SELİM BAYRAKTAR

Doğal güzelliğinin yanı sıra vadiye yapılan Hidro Elektrik Santralleri(HES) ile gündemden düşmeyen Senoz Vadisi’nde bugün de HES protestosu vardı.

Yurdun dört bir yanından gelen ve “Anadolu’yu Vermeyeceğiz” sloganı altında birleşen doğa aktivistleri, Derelerin Bekçisi Sinan Akçal öncülüğünde basın açıklaması yaptı.


Eyleme destek verenler arasında Doğa Derneği Başkanı Güven Eken, Başkan Yardımcısı İzzet Tuğba Kılıç, Senoz Derneği Başkanı Ali Sukar, Doğa Aktivistleri Derneği Başkanı Güven Yüksek, Başkan Yardımcısı Safiye Yüksek, Samsun Dernekler Başkanı Nuray Erçağan, MHP Çayeli İlçe Başkanı Hayati Kork ve Av. Yakup Okumuşoğlu da vardı.
-      ÇARE BULAMIYORUZ - 

Doğa gönüllüleri adına basın açıklamasını yapan Senoz Derneği Başkanı Ali Sukar; “Bu topraklar bize ecdadımız tarafından teslim edilmiş, gelecek nesillerimizin emaneti olan yaşam alanımızdır.Amacımız bu toprakları korumak.Bölge halkı olarak defalarca ortaya koyduğumuz demokratik tepkimize, 9 ayrı davada mahkemede lehimize karar verilmiş olmasına rağmen derdimizi anlatamıyoruz.Çare bulamıyoruz” dedi.
-      YA KALKACAK YA KALKACAK ! -

Eylemciler içinde en yaşlı doğa gönüllüsü olan İlmiye Akçal santral binasını işaret ederek; “Atabey dediğimiz binayı kurmayacağız demişti.Ben doktora gittim.Arkamdan binayı kurdu.Ama bu bina ya kalkacak ya kalkacak.Ben hayatta iken buraya bir şey yapılamayacak” dedi.

Protesto eyleminin öncülüğünü yapan Sinan Akçal ise “Buraya bir ateş yaktık.Bu ateş kuzey yıldızı olacak ve bu ateş burada sönmeyecek.Bu ateşte Senoz’a ve Anadolu’ya saldıranları yakacaktır” dedi.

Santral binası önünde yapılan basın açıklamasının ardından tulum eşliğinde horon oynayan doğa gönüllüleri, “Senoz’u Vermeyeceğiz, Anadolu’yu Vermeyeceğiz” sloganları eşliğinde sessizce dağıldı.

Editör: HABER MERKEZİ