8 ay önce Artvin, Rize ve Trabzon bölgesinde bulunan Çaykur Genel Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 50 çay fabrikasında, 55 yıldır örgütlü bulunan Tek Gıda İş üye işçileri, baskı ve tehditlerle istifaya zorlandığı iddia edilen öz Gıda İş yönetecileri ile Öz Gıda İş Sendikası'na açıktan destek veren Ak Parti'li belediye başkanları ile Ak parti belde başkanlarına yönelik tepkiler her geçen gün artıyor.

AK PARTİ BELDE BAŞKANI CAMİİDE SALDIRIYA UĞRADI

Rize'nin Çayeli ilçesi Büyükköy Belde Belediye başkanı Mustafa Okur ile Ak Parti Belde Başkanı Hanefi Çepni, Tek Gıda İş Sendikası üyeleri tarafından cami avlusunda protesto edildi.

Ak Parti'li Belediye Başkanı Mustafa Okur ile Belde Teşkilatı Başkanı Hanefi Çepni, uzun süreden beri Öz Gıda İş Sendikası'na üye olmaları için Tek Gıda İş üyesi işçilere baskı ettikleri iddia edildi. Baskıların artması üzerine Ak Parti'li iki başkanı öğlen namazı sonrasında cami avlusunda gören bir grup Tek Gıda İş üyesi işçi, Mustafa Okur ile Hanefi Çepni'yi protesto etti. Metin Küçük Sarı isimli işçi ise belediye başkanının üzerine yürüdü. Cami cemaati, Çaykur işçilerinin de araya girmesiyle olayın daha fazla büyümesini önledi.

HOPA'DA JANDARMA KURTARDI

Artvin'in Hopa ilçesi Kemalpaşa Beldesi'nde ise, çay fabrikası müdürünü ziyarete giden Öz Gıda İş temsilcisi Zeki Kadir ile Kemalpaşa Belediyesi eski başkanı, fabrikada işçiler tarafından rehin alındı. Jandarma olaya müdahale etti, başkan ve sendika yöneticisi, jandarma korumasından fabrikadan çıkarıldı.

Kemalpaşa Çay Fabrikası Tek Gıda İş Sendikası Temsilcisi Metin Ersoy yaşanan olayla ilgili şunları söyledi; 'Ak parti Belde Başkanı başta olmak üzere, Öz Gıda İş Sendikası temsilcisi ve Kemalpaşa Belediyesi ANAP'lı eski başkanı Sadık Şahin üyelerimizi sürekli tehdit ediyorlardı. İlk olarak çeşitli mesajlarla arkadaşlarımızı uyardılar. Daha sonra bu kişiler fabrikaya gelerek işçiler üzerinde baskı kurmaya başladılar. İçeriye giren işçi arkadaşlarımız olayı protesto etmek için üretimi başlatmadı, dışarıya çıkan işçi arkadaşlarımız ise fabrikanın kapısından ayrılmayarak fabrikaya giriş çıkışları kapattı. Kapıda ve içeride toplanan yüzlerce işçi jandarma koruması ile fabrikadan zorla çıkartıldı. Olayı duyan Kemalpaşa halkı işçilere destek vermek için fabrika kapısına toplandı ve protesto eylemine katıldı. Hopa'dan da bir çok Tek Gıda İş üye işçisi eyleme katılarak destek verdiler. (ViraHaber)


Editör: HABER MERKEZİ