Dilek ASLAN 

Kamusen Başkanı celal Akarsu, Çaykur’ da yaşanan sendika savaşının üreticiyi de etkileyeceğini belirterek, “Çaykur’ u özelleştirmek isteyenler kurumdaki birlikteliği parçalamak için ikinci bir sendikayı Rize’ye getirdiler” dedi.

Akarsu, amacın işçiyi savunmak olmadığını ifade ederek, “Bir sendika üyesini alıp başka bir sendikaya üye yapmak, oradaki sendikalaşmanın gücünü azaltır. Rize’de son zamanlarda bu yönde oluşumlar var. Bir sendikanın üyesini alıp başka bir yere üye yapmak doğru bir şey değildir, çünkü bölüyorsunuz bölmek değil, birleştirmek pekiştirmek lazım. Rize’de alanlar vardır” dedi.

Çaykur’ da başka bir sendikaya gerek olmadığını ifade eden Kamusen başkanı Akarsu, “ Diğer sendikalar tarafından buralarda çalışmalar yapılabilir, başka bir sendikanın üyesini başka bir tarafa kaydırmak pek bir şey ifade etmez. Rize’de yıllardır bu işi Tek Gıda İş götürüyordu yani, başka bir sendika çamur atarak çıkıp mücadeleye girmesinin gereği yoktu. Çay dünyada üç dört yerde yetişiyor. Bunlardan biride Rize’dir. Rize bu açıdan çok şanslıdır. Rize ekonomisini belirleyen çaydır. Nasıl canlının havaya, suya ihtiyacı, güneşe ihtiyacı var, Rize’nin de çaya ihtiyacı var. Eğer sen Çaykur’u özelleştirdiğin zaman Rizelinin canlı havasını tamamen yok etmiş olursun. Bir canlının da havasını yok ettiğin zaman o ölüyor demektir. Dolayısı ile Çaykur’un özelleştirilmesi demek Rizelinin ölümü demektir. Özel sektörün hali önümüzde ha böyle iken Çaykur’un özelleşmesi demek, felaket anlamı taşıyor” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ