Rize'de Çaykur İşçilerinin Tek Gıda İş Sendikası'ndan istifa ederek Öz Gıda İş Sendikası'na geçmesi ile başlayan tartışmalar mahkemeye taşındı.

Eski Tek Gıda İş Sendikası Bölge Başkan Yardımcısı İsmail Serdar'ın istifa ederek Öz Gıda İş Sendikası'na geçmesini eleştiren, Belediye İş Sendikası Bölge Başkanı Muammer Öksüz, ' Fare gibidir. İktidar partisinin uşağıdır' şeklinde kelimeler sarf etmişti. Serdar, Öksüz'ün açıklamaları üzerine hakkını mahkemede arayacağını belirtti. Serdar konuşla ilgili yaptığı açıklamada, 'Kişilik haklarıma saldıran ve hakarette bulunan bu kişiyi ben tanımıyorum. Rizeli olup olmadığını bile bilmiyorum. Sözlü olarak kendisine cevap vererek o seviyeye inemem. Kişilik haklarıma saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği için kendisine dava açtım. Gereken cevabı yüce Türk Adaleti verecektir. Benim işim bu tip çirkin tartışmalar yapmak değil bizi var eden işçimizin haklarını savunmaktır. Eğer bir sendikacıysa kendisine de bunu öneririm.' Şeklinde konuştu. 

Öte yandan Öz-Gıda İş Sendikası Genel Merkezi`nden yapılan yazılı açıklamada İsmail Serdar`ın Genel Merkezlerinde görevlendirildiği görev yerinin Öz- Gıda İş Sendikası Genel Merkezi olduğu açıklandı.

Çaytv 

Editör: HABER MERKEZİ