Mustafa BAYRAK

Tek gıda iş sendikası bölge başkanı Naci Bayraktutan devam edecek olan yasal süreci bekleme adına genel merkezin daha iyi değerlendirme yapabilmesi için görevlerinden ayrılma kararı aldıklarını söyledi.

Tek Gıda iş sendikası bölge başkanlığında düzenlenen basın toplantısında sendika yönetimi görevden ayrılma kararı aldı.
 


Tek gıda iş sendikası toplantı salonunda yapılan basın açıklamasını yapan bölge başkanı Naci Bayraktutan 55 yıldır işçi haklarını savunduklarını söyleyerek” 2008 yılında Öz gıda iş siyasiler ve çaykur ile 9 ay süren mücadele sonunda 4227 çaykur işçisinin Öz gıda iş sendikasını tercih ettiğini 9695 işçinin ise kendilerini tercih ettiğini söyleyerek” Maalesef çalışma bakanlığı 4227 yi 9695 ten büyük saydı. Yetki tespiti için iş mahkeme sürecine girdi. Artık yasal süreci beklemekten başka çaremiz kalmadı. Bu süreç sonunda hiç kuşkumuz yok ki Tek Gıda iş sendikası yetkili sendika olacaktır” dedi.

Bayraktutan” Bizler, Tek gıda iş sendikası Rize bölge başkanlığı yöneticileri olarak yaptığımız bu değerlendirme ve üzerimize aldığımız sorumluluklar gereği, sendikal mücadelemize sahip çıkarak omuz veren genç arkadaşlarımızın önünü açabilmek ve demokratik işleyiş içerisinde bu emek mücadelesine katkıda bulunarak, genel merkezim izinde daha iyi değerlendirmelerde bulunmasını sağlamak amacı ile görevlerimizden ayrılma kararı aldık. Bu karar başarısızlık ve yenilgi sonrasında alınmış bir karar değil, bu karar bizlerin asıl olan makam ve koltuk kavgasında olmadığımızı göstermektir. Şube başkanlarımız ise mahkeme sürecinde görevleri başlarında olacaklardır” dedi. 



Editör: HABER MERKEZİ