Rize'nin İyidere ilçesinde bu sabah meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru Yusuf Tüylü (31) için Rize İl Emniyet Müdürlüğü önünde bir tören düzenlendi.
Tüylü'nün eşi Sema Tüylü bayan polisler eşliğinde törene katılırken, ayakta durmakta zorluk yaşadığı gözlendi. Törene Tüylü'nün babası Dursun Tüylü ve akrabaları ile Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce ile polis memurları, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

AJANS53


Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, törende yaptığı konuşmada, bir arkadaşlarının nöbetinin bitmesinin ardından evine dönerken geçirdiği trafik kazası sonucu ölmesi nedeniyle son derece üzgün olduğunu ifade ederek “Görev şehidi olan arkadaşımızın Cennete kavuşmuş olmasını diliyoruz'' dedi.
Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ise Rize'de 4 yıllık görev süresi boyunca ilk kez bir meslektaşını trafik kazası sonucu kaybettiğini belirterek ”Arkadaşımızın geride bıraktığı emanete sahip çıkacağız. Onlara yalnızlıklarını hissettirmeyeceğiz. Bunun sözünü veriyorum'' diye konuştu.


Konuşmaların ardından İl Müftüsü İlyas Serenli şehit polis için dua yaptırırken, daha sonra Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve meslektaşlarınca omuzlara alınan Tüylü'nün cenazesi daha sonra Çorum'a gönderildi.
Öte yandan Tüylü'nün 3 yaşındaki oğlu Emirhan ile 5 yaşındaki kızı Hanife'nin yanlarındaki arkadaşlarına babasının tabutunu göstererek, ''babam öldü, babam orada yatıyor'' şeklinde

konuşması duygunu anlar yaşanmasına neden oldu. Tören sırasında Tüylü'nün meslektaşları da gözyaşlarına hakim olamadı.

 
Editör: HABER MERKEZİ