Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Rize Valisi Kasım Esen, İl Garnizon Komutanı Albay Erol Çelik, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, askeri yetkililer, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, Türk vatandaşlarının vergileri ile cezaevlerindeki teröristlerin iaşelerinin ve Meclis'teki PKK savunucularının maaşlarının ödenmesinden yakınarak, 'Güzel vatanımızda namusları ve şerefleri ile çalışan, kazandıklarıyla da devletinin kalkınması için vergisini ödeyen vatandaşlarımızın verdiği paralar maalesef cezaevlerinde bulunan teröristlerin iaşesi, mecliste bulunan terör zihniyetli, PKK savunucularına maaş olarak yansımaktadır' dedi.

Aksu, ayrıca bir şehit annesinin başı örtülü olduğu için Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne alınmayışının kendilerini üzdüğünü ifade ederek şöyle konuştu: 'Üzülüyorum. Ülkem adına üzülüyorum. Eğer bu memlekette bir oğlunu vatan savunmasında feda eden şehidimin anası Erzurum Üniversitesi'nde okuyan kızını ziyarete gittiğinde başı kapalı olduğu için üniversitenin kapısından içeri alınmıyorsa elbette üzülürüz. Soruyorum o rektöre, sizin, eşinizin ve çoluk çocuğunuzun güvenliğini sağlarken şehit olmuştur o elleri öpülesi ananın evladı. Askere alınırken sormadınız ey rektör anasının başı kapalımıdır diye o zaman neredeydiniz. Bunları anlatırken amacım siyaset yapmak değildir, sadece biz şehit ailelerine dokunduğundan açıklamak zorunda kaldım.'

Mehmetçiğin Irak'tan çekilmesini eleştirenlere de cevap veren Aksu, 'Güvenliğimiz için yapılan sınır ötesi harekatta bu teröristlerin vekilleri teröristleri desteklemek amacıyla o bölgeye gidip canlı kalkan olmak istemediler mi? Ya bizim milletvekilleri ne yaptı. Ancak Ankara'da ahkam kesmekle yetindiler. Gönül isterdi ki bunlarda sıcak ve yumuşak koltuklarından kalkıp o bölgede güvenliğimiz için mücadele eden benim Mehmedim'in yanına gidip onlarla beraber yemek yesinler, kendileriyle konuşup arkalarında olduklarını söyleyip moral versinler. Teröristlerin yaptıklarını bizimkiler maalesef yapamadı. Bu söylediklerimi yapamadılar ama benim bağrımdan kopan canım Mehmedim'e dil uzatmaktan da geri kalmadılar. Çok zor şartlarda sınır ötesi harekat yapan o güzel Mehmedime, tamamıyla kendi hür ve özgür iradesiyle harekatın ne zaman başlayacağını, ne zaman biteceğini, kaç gün o bölgede kalınacağını önceden planlayan ve planlarını uyguladıktan sonra tekrar bölgesine çekilen Mehmedime dış devletlerden emir aldınız da çekiliyorsunuz deme cüretinde bulundular.'

Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü kutlama programı günün anlam ve önemiyle ilgili sinevizyon gösterisi ve yapılan diğer konuşmalarla sona erdi.

Editör: HABER MERKEZİ