Çayeli Muhtarlar Derneği Başkanı Sesa Mehmet Sarı'dan önemli açıklamalar.

Birkaç gün önce ilçemizde görev yapan bazı muhtar arkadaşlarımız Çayeli adalet sarayına giderek CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını basından öğrenmiş bulunuyorum.

Şikayetteki içerik Kılıçdaroğlu'nun partisinin genel kurulunda sayın cumhur başkanımızla ilgili sarf ettiği sözler.

Yarası olmayan hiç bir muhtar, siyasi ve ya siyasi parti yapacağımız bu açıklamalarımızı üstüne almasın. Bu açıklamalarımız her zaman yaptığı işlerden onur duyduğum muhtar kardeşlerimizi zan altından kurtarmak içindir.

Şunu hepimiz biliyoruz ki hiçbir Köy halkı, hiçbir Mahalleli ;sözüne inanmadığı, komşuluğuna güvenmediği hiçbir kimseye oy vermez. Köylerde ve mahallelerde muhtarların işi Seçilmiş ve Atanmış Yönetenlerledir. Bu ilişkinin nasıl olacağını ise TBMM’de yapılmış Kanunlarla belirlenmiştir. Yani, Muhtarların köy mahalle sorunlarıyla ilgili yönetenlerden her iş ve ya her talebi Kanunlar gereğidir. Bunun haricindeki her iş ve talep kişisel ve keyfiyete bağlıdır.

Muhtarlarımızın, hiç kuşku yok ki, kişisel anlamda siyasi tercihleri olur hatta olmalıdır da. Ama halka karşı yani kendisine oy verene karşı görev yaparken, kendi siyasî görüşlerine göre veya halkın siyasi görüşlerine göre karar veremezler. Hatta iktidarda bulunan siyasi iradeye göre de kendisini konumlandırmazlar. Bugüne kadar muhtarlarımızın bu kriterlere göre davrandığı gerçeğini hepimiz biliyoruz.

Bir muhtar siyasi görüşü ne olursa olsun görevini köy, mahalle halkına eşit şekilde davranarak yapmak zorundadır  sadece kendisine oy veren vatandaşlara karşı değil ülkede yasal olarak siyaset yapan ve parlamentoda bulunan tüm siyasi parti mensuplarına karşıda eşit mesafede durmak eşit davranmak zorundadır.

Siyasiler bir tek oy için muhtarları yanında görmek isteyebilir .Ben ve değerli muhtar arkadaşlarım tarihimizde çeşitli siyasi parti başkan ve yöneticilerinin yanında yer aldığımız bir gerçektir. Bir siyasal partiye yakın durmamız kadar doğal hiç bir şey olamaz. Siyaseti olmayan muhtar muhtarlıkta yapamaz ancak, bir muhtar kendisine oy veren vatandaşların hepsinin kendi düşüncesinde olan kişiler olduğunu düşünerek hareket edemez. Farklı siyasal anlayışta arkadaşlarımız vardır aramızda siyasette yapıyoruz bunlar renkliliktir.

Önceki gün değerli bazı muhtar arkadaşlarımız kendi aralarında aldıkları bir kararla Cumhuriyet halk partisi (CHP) lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Bu durum Çayeli ilçesi muhtarlarına yakışır bir durum değildir. Hepimizin zaafları ve ya eksikleri olabilir. Bazen duygusal akılla iş yapmış olabiliriz de Ama Allah’ın bize verdiği aklı iyi kullanırsak duygularımızı öte ley erek kullanırsak zafiyete düşmeyiz. Bizi m bir görevimiz var bu görev i de yasalar çerçevesinde yerine getirmek için gerçek akılla hareket etmeliyiz. bizler birilerine yaranmak ve ya birilerine şirin gözükmek için Muhtarlık görevini üslenmedik. Bizlerinde halk seçti yetkilerimizi ise yasalardan alıyoruz siyasilerden değil.

Bizlerde bu ülkenin halkıyız. Siyasiler ve hiçbir siyasi parti, bizleri Kapı Kulu yapma ve ya görme hakkına sahip değildir. Ülkemizin bugün içerisinde bulunduğu durum hepimizi üzmektedir. Bütün bu yaşananlar karşısında muhtarların kaderi siyasetçilerin iki dudağı arasında sıkıştırılmış olamaz olmamalıdır. Bugün binlerinden yana taraf olmak zorunda bırakılırsak yarın gelecek olan başka iktidarların yanında saf tutmak gibi bir zorunluluk içerisinde olmamız yarın kötü sonuçlar doğurabilir.

Değerli basın mensupları;

Bütün bunlardan varmak istediğimiz sonuç şudur. Evet, sayın cumhurbaşkanımız hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan siyasete girdiği tarihten beri başta Rize ili olmak üzere tüm ilçelerine hizmet getirmek için büyük çaba sarf etmiştir. Bu çabayı geçmişte Rize'li başbakan olan sayın Mesut Yılmaz ve diğer siyasetçilerimizin hepsi göstermiştir. Bu gerçeği tüm Rize halkı biliyordur.

Bugün değerli muhtar arkadaşlarımızı! çıkıp ülkesine hizmet etmek için siyaset yapan bir siyasi partinin genel başkanı yaptığı konuşmadan ve ya bir başka siyasiye yönelttiği eleştirilerden dolayı suç duyurusunda bulunma hakkı bize düşmez. Muhtarlık görevleri arasında bizim bu tür bir görevimizin olduğunu sanmıyorum.

Cumhurbaşkanımıza bir partinin liderinin hakaret ettiği iddiasının üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen bugün çıkıp bu hakaret bizlere yapılmıştır demenin samimi hiç bir yanı yoktur. Zaten sayın cumhurbaşkanımız kendisine yönelik suçlamalar karşısında yargıya başvurmuş gereğinide yapmıştır. Cumhurbaşkanımızın kendisini savunmak için bizlere ihtiyacı olduğunuda sanmıyorum. Muhtar arkadaşlarımın bu açıklamaları bizleri derinden üzmüştür Sayın Cumhurbaşkanımızda bu açıklamalardan rahatsızlık duyduğunu düşünüyoruz.

Derneğimizin üyeleri arasında çeşitli siyasal partiye mensup muhtarlar vardır bunlara da hakaret edilmiş sayılan bir açıklama yapmak Çayeli ilçesine

Yakışmamıştır. Arkadaşlarımızı aklı selim davranmaya davet ediyor buradan bir kez daha tüm siyasal partilere eşit mesafede olduğumuzu açıkça beyan ediyoruz.”

Çayeli Muhtarlar Derneği Başkanı Sesa Mehmet SARI

 

 

Editör: HABER MERKEZİ