Rize'deki sendikalar, Gazze ye insani yardım taşıyan Türk gemilerine İsrail tarafından yapılan saldırının insanlık tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.

Büro Memur-Sen Rize Şubesinde toplanan, Diyanet-Sen Rize Şubesi, Bem Bir-Sen Rize Şubesi, Toç Bir-Sen Rize Şubesi ve Enerji Bir-Sen Rize Şubesi Başkanları, ortak bir basın açıklamasıyla saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Sendikalar adına konuşma yapan Büro Memur-Sen Rize Şubesi Başkanı Zafer Yücel Çetin, yapılan saldırıya uluslar arası camiaların kayıtsız kalmamasını temenni ettiklerini söyledi. Saldırının uluslar arası denizlerde gerçekleştiğine dikkat çeken Çetin, ''Aralarında yaşlı, kadın, çocuk ve farklı dinlere mensup din adamlarının da bulunduğu, sivilleri hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.'' dedi.

Saldırının insanlık tarihine kara bir leke olarak geçeceğini dile getiren Çetin, şöyle konuştu: ''Tamamen insani amaçlarla yapılan barış çabaları ve insani yardımların engellenmesi ile bir milletin dünya ile ilişkisinin kesilmesi asla kabul edilebilir durum değildir. İsrail Filistin'i ne kadar yalnızlaştırmaya çalışsa da her birimizin bir Filistinli olduğunu ve bu bağlamda kardeşlerimizin yanında olacağımızı bilsin. Bu saldırı insanlık tarihimiz adına kara bir leke olarak geçecektir.''
Editör: HABER MERKEZİ