Merkezi İstanbul Üsküdarda bulunan, Çayeli Şairler Deresi Derneği geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu genel kurul toplantısının ardından, yeni yönetim kurulunca görev dağılımı da yapıldı.
 30 Ocak 2011 Pazar günü yapılan kongre sonrası yönetim kuruluna seçilen üyeler görev dağılımı yapmak ve yeni dönemde yapılacak olan çalışmaları görüşmek amacıyla 05 Şubat 2011 Cumartesi günü saat 19.00 da dernek merkezinde tekrar bir araya geldi.   
 
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Dernek başkanı Reşat Sarı, Şairler Vadisi üzerinde bulunan 9 köy ve 2 mahalleden en az 2 şer temsilci alarak yeni bir sinerji oluşturduklarını ifade etti. Şairler Vadisi olarak yaklaşık 13.000 nüfusa sahip olduklarını belirten Sarı, bu vadinin kuvvetli bir derneğe ihtiyacı olduğunu, nüfus yoğunluğunun büyük kısmının İstanbulda ikamet etttiğinin altını çizerek bütün hemşehrilerimizi aynı çatı altına toplayarak  büyük bir güç oluşturmak istediklerini söyledi. Daha sonrada görev dağılımına geçildi. 
 
Görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti; Başkan :  Reşat Sarı, Başkan vekili - Kadir Ali Sırmalı, Başkan Yardımcıları - Kadir Yıldırım,  Kadir Ustalar, Genel Sekreter 1: Metin Saklı, Genel Sekreter 2 : Reyhan Sandıkçı, Sayman : Yaşar Kamil, Sayman Yard. : Hüseyin Gümüş, Bilişim ve Teknoloji Sorumlusu : Ali Faik Taş, Eğitim ve araştırma : Turan Dilmaç, Basın ve Halkla İlişkiler - (Genel Sekreterlik ile birleştirildi), Kurumsal Koordinasyon (Sağlık Koordinasyonu) : Murat Baltacı, Kadın Kolları : Nuray Çolak, Çayeli Sorumlusu : Yusuf Ziya Çolak, Kadir Ali Sırmalı
 
Görev dağılımından sonra yeni dönemde ilk olarak derneğin yapmayı planladığı ve yaptığı faaliyetleri kamuoyuyla paylaşmak amacıyla en kısa sürede bir web sayfası  ve üyelere en kısa sürede ulaşabilmek için bir sms sistemi kurulması kararlaştırıldı. 
 
Toplantının ilerleyen saatlerinde  Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı ve Çayelispor kulübü Başkanı Sn. Mustafa Baltacının süpriz yapıp toplantıya katılması üyeler tarafından sevinçle karşılandı. 
 
Baltacı yaptığı konuşmada; ' Dernek Başkanımız Reşat bey'in kongreye beni davet etmesine  çok sevindim. Fakat Başkanımız Rıza  bey'in İstanbulda oluşu nedeni ile belediyeyi yalnız bırakmamak adına gelemedim. Zira, Rıza başkan da kongreye katıldı. Ama Reşat bey ile yaptığım konuşmamda da belirttiğim üzere ilk fırsatta sizleri ziyaret edeceğimi belirtmiştim  ve  Allah nasip etti bu akşam sizlerle beraberim. Bu anlamda ben çok mutluyum. Öncelikle yeni yönetim kurulu hayırlı uğurlu olsun. Zor bir yolda sizlere Allah yardımcınız olsun. Çayelinden selam getirdim size. Çayelini merak etmeyin. Gün geçtikçe Çayeli daha da gelişiyor buna emin olun' dedi. Katılımcıların Çayelispor'un durumunu sorması üzerine Baltacı; ' İyi gidiyoruz. Yedek ve genç ağırlıklı çıktığımız Çamlıhemşin maçını 6-0 kazandık. Geçen sene şanssız şekilde elendik fakat bu sene işi sıkı tutup BAL ligine çıkacağız Allahın izniyle. 15 Şubatta futbolcu kardeşlerimi Antalya'ya kampa götüreceğim. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.' dedi. 
 
Çayelispor'a yaptıkları yardımlardan dolayı başta THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi TOPÇU ve kazandırdığı spor kompleksi için Atıf KETENCİ'ye teşekkür eden başkan BALTACI, bu zorlu yolda herkesden destek beklediklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.
 
Yeni yönetim kurulu üyeleri Mustafa BALTACI'yı da aralarına alarak toplu resim çektirdikten sonra toplantı sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ