Dilek ASLAN

Yönetim Kurulu Başkanı Ofluoğlu yaptığı basın açıklamasında RTSO’ nun başarılı çalışmalarının sonucu 126 krıteri kusursuz yerine getirdiğini belirterek Türkiye 360 oda arasında 44 odanın akredite olduğunu ve Rize’nin 36 cı sırada yer aldığını söyledi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası yeni bir başarıya daha imza attı. Oda/Borsa Akreditasyon Projesi çerçevesinde kasın 2007 tarihinde başlayan başlayan ve RTSO nunda yer aldığı 5. dönem çalışmaları sonuçlandı. 

Oda/ Borsa Akreditasyon Projesi kapsamında oluşturulan Akreditasyon Kurulu son toplantısında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonundaki dış denetim uzmanları tarafından hazırlanan denetleme raporlarını inceleyerek yapılan değerlendirmeler sonucu Rize Ticaret ve Sanayi Odasının akredite edilmesine karar verdi. 

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu yaptığı basın açıklamasında RTSO’nun bir başarıya daha imza attığını belirterek:“Odamız 5 ağustos 2008 tarihinden itibaren Türkiye’deki akredite odalardan biri oldu. Odamız artık uluslar arası alanlarda hizmet verebilecek hizmet sertifikasını elde etti. Üyelerimiz Avrupa Birliği ilişkilerinde, Yurt dışı seyahatlerinde çok daha avantajlı durum elde ettiler. Belirlenen 126 krıteri kusuruz yerine getirdik. Çok zorlu bir çalışma sonucunda bu sertifikatı almayı başardık. Tabii bu bizi oda olarak mutlu etti. Türkiye genelindeki 360 oda ve borsa arasında 44 oda bu hakkı kazandı ve RTSO 36. sırada yer aldı. “

Akredit sertifikalarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince Ankarada yapılacak törenlere hak eden odalara verileceğini söyleyen Ofluoğlu “ Odamızın bu başarısında katkıları olan tüm personelimize, meclis ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu başarı RTSO olarak bizi gururlandırmıştır. Çalışmalarız bundan sonrada en iyi şekilde devam edecektir” dedi.



Editör: HABER MERKEZİ