Dilek ASLAN        

Rize Ticaret Borsası toplantı salonunda yapılan kongrenin divan başkanlığını eski oda başkanı Yaşar Yılmaz yaptı. Kongreye Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Borsa Başkanı Tahsin Sancak, Trabzon Muhasebeciler odası yöneticileri, Defterdar Yardımcısı Mehmet Yazar, vergi daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve çok sayıda muhasebeci katıldı.

Kongrede konuşma yapan, Oda Başkanı Muammer Berberoğlu birlik ve beraberlik içerisinde meslektaşlarımız ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla var olan diyaloglarımızı bundan böyle de devam ettirerek mesleki etik değerlere sahip çıkarak mesleğimizi daha ilerlere getirmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi. Eğitimin mesleğimiz için önemini vurgulayan başkan bu dönemde eğitim faaliyetlerimizin devam edeceğini söyledi. Ülkemizin en önemli sorununun kayıt dışı ekonomi olduğunun altını çizen başkan,  kayıt dışı ekonomi ile mücadelede meslek mensuplarının üzerlerine düşen görevi yaptığını söyledi. Ancak kayıt dışı ile mücadele edilirken Basit Usul Vergilendirmeden derhal vazgeçilmesinin gereğini söyledi. 3568 Sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda değişiklik yapılması hakkındaki kanun 01.05.2008 tarihinde TBMM de kabul edildiğini ancak kanun Sayın Cumhurbaşkanımız tarafında veto edilerek TBMM sine iade edildiğini söyleyen başkan kanunda önemli düzenlemelerin olduğunu söyledi.

Berberoğlu, Rize ekonomisin olmazsa olmazının çay olduğunun altını çizerken çaya sahip çıkılarak kaliteli çay üretilmesinin gereğini vurguladı. Rize Üniversitesinin kısa sürede güçlenerek ilimizin kalkınmasında sosyal, kültürel ve ekonomik yönden çok katkı sağlayacağını söyledi. Ayrıca Ovit tünelinin hayırsever işadamı hemşerimiz Talip Kahraman  tarafından büyük bir kısmının yapımını taahhüt ettiklerini öğrendiklerini ayrıca, organize sanayi bölgemizin de tamamlanmasının şehrimiz ekonomisinde önemli gelişmeler olarak gördüklerini söyledi. Bütün bu gelişmeler Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ nın desteği ile daha hızlı sürede sonuçlanacağı inancındayız.Bu amaçlarla 19. Oğlan Genel Kurulun meslektaşlarımıza, ilimize ve ülke ekonomimize katkılar sağlamasını diledi.

Yapılan seçimler sonucu göreve gelen yönetim kurulunda görev dağılımı şu şekilde yapıldı.

Muammer Berberoğlu yeniden başkanlığa seçilirken başkan yardımcılığına Hikmet Ayar, oda sekreterliğine Ali Fuat Çakmakçı, saymanlığa Hüsamettin Albayrak ve üyeliğe Temel Ali Uzun getirildi.

 

Editör: HABER MERKEZİ