İş yerinin bulunduğu binada yıkıma başlanılmasına rağmen, masrafları ödenmediği için iş yerini boşaltmamakta ısrar Rizeli yıkıntıların içerisinde kafesini işletmeye devam ediyor.

Rize’de İl Özel İdaresi il bir işletme sahibi arasında yaşanan inatlaşma ilginç bir olaya neden oldu. Rize’de Menderes Bulvarı Üzerinde İl Özel İdaresi’ne ait bina 2011 yılında yerine yeni Emniyet Müdürlüğü yapılmak üzere boşaltılmak istendi. Bina içerisindeki kamu kurumları binayı terk ederken 2010 yılında Özel İdare ile sözleşme yaparak binanın zemininde bir kafe açarak işleten Fahri Ekşioğlu (40) ise yaptığı masrafın kendisine iade edilmemesi halinde binayı boşaltmayacağını açıklayarak faaliyetlerini sürdürdü. Ekşioğlu ve İl Özel İdaresi karşılıklı olarak birbirinden davacı oldu. Olay yargıya taşındığı kafe resmi yollarla kapatılamadı. İnada dönüşen olay yüzünden 3.5 yıldır bina tamamen yıkılamıyor. Binanın kapı ve pencere çerçeveleri sökülerek kısmen yıkımı başlatıldı. Elektrik ve suyu kesildi. Ancak Ekşioğlu yıkıntılar arasında kafesini işletmeye devam ediyor. Ancak müşteriler binayı tehlikeli bulduğundan şu günlerde kafede sinek avlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fahri Ekşioğlu, “2010 yılında binanın bu kısmı rahat bir vaziyetteydi. Özel İdare ile sözleşme yaparak burayı kiraladık. Tadilat izni aldık. 2010 yılında 2. Ayında işletmeyi hizmete açtık. 2011 yılının 3. Ayında Özel İdare sözleşmemizi tek taraflı olarak fesih ettiklerini ve belirterek burayı tahliye etmemizi istediler. Burada yaptığımız masrafın bize ödenmesini istedik cevap alamadık. Bunun üzerine bizde kiracılık davası açtık. Kiracılığımız hukuken onaylandı. Normalde yargı süreci devam ediyor. Süreç devam ederken binayı kısmen bu hale getirmeye de hakları yok. Bu bina ile ilgili alınan ihtiyati tedbir kararı var. Bu karar 2011 yılında alındı' dedi.

MÜŞTERİCİ OLMASA DA İŞ YERİNİ KAPATMIYOR

İş yerine yaptığı masrafın kendisine geri ödenene kadar iş yerini kapatmamakta inat eden işletmeci, yıkıntılar arasında müşteri bulamayıp zarar etmesine rağmen iş yerini kapatmıyor. Ekşioğlu konuyla ilgili olarak, “Mahkeme sürecimiz devam ediyor. Belediye geldi suyumuzu kesti. Hiçbir uyarıda da bulunmadın. Şu anda müşterimiz yok denecek kadar az. Çünkü buraya gelmeye çekiniyorlar. Kısmen yıkılan binadan kafalarına bir şey düşebileceğini düşünüyorlar' diye konuştu.

RİZELİNİN İNADI

RİZELİNİN İNADI

RİZELİNİN İNADI

RİZELİNİN İNADI

Editör: HABER MERKEZİ