ATM de kartını unutan kişinin hesabından para çekerken görüntülenen hırsızın hırsızlığın bu kadar olacağını tahmin etmeyecek şekilde şaşkın ve bir o kadar da rahat tavırları dikkat çekiciydi.

Rize merkez belediye parkı yanında yaşanan olayda, ilk bakıldığında her şey normal anlaşılıyor; Atm de hesaplarında işlem yaptırmak isteyen insanlar sıraya girmiş.

Saatler 12.18 i gösteriyor. İki kişi daha Atm önünde sıraya giriyor. Sıra kendilerine geldiğinde kartlarını çıkarıyorlar ve Atm de işlem yaptırmaya başlıyorlar. Para çekme işlemini bitirdiklerinde konuşmaya dalıyorlar. Atm den aldıkları parayı cüzdanlarına koyuyorlar ama bankamatik kartını makinede unutuyorlar. Onlar hiçbir şeyin farkında değil dalgınlıklarını kurbanı olarak olay yerinden uzaklaşıyorlar. Onların arkasından Atm ye gelen kişi ise her şeyin farkında. Kendi bankamatik kartı ile Atm ye geliyor. Unutulmuş kartı görüyor ama sakin. Arkasında duran kart sakinlerini uyarmıyor. Kart sahipleri gittikleri zaman Atm de kalan kartla işlem yapmaya başlıyor. Bankamatikten kendine ait olmayan tam 500 lira çekiyor. Ardından önce kendi bankamatik kartını cebine koyuyor. Bankamatiğin verdiği parayı katlayan zanlı işleme yaptığı kartı da paranın yanına koyarak olay yerinden uzaklaşıyor. Hırsızlık anı da işte kameralara bu şekilde yansıyor.

222.20101127130712..jpg

Kart sahipleri durumu fark ettikleri zaman olayı polise bildiriyor. Polis hemen Atm cihazının güvenlik kamerası görüntüleri alıyor. Ancak bu güne kadar polisin bulabildiği herhangi bir bilgi yok. Atm hırsızı hala yakalanamadı.

Kart mağdurları ise elleri kolları bağlı beklemek zorunda kalıyor ve kameralara takılan zanlıyı görenlerin polise haber vermesini istiyor.

Editör: HABER MERKEZİ