Rize'de, trafik düzen ve güvenliğinin sağlanması, kazaların en alt seviyeye indirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet İl Müdürlüğü ve Trafik İl Komisyonu kararları doğrultusunda, şehrin ana caddeleri ile ara sokaklarında park yasağı uygulaması başlatılarak gerekli trafik tedbirlerinin alındığı belirtildi.Rize'de 36 bin 449 kayıtlı araç bulunduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
     ''Bu da şehir trafiğinin akışını zorlaştırmaktadır. Vatandaşlarımızın araçlarını caddeler üzerinde zorunlu ve acil haller dışında çok kısa süreli olmak kaydıyla, ikaz lambalarını yakarak, trafik akışını engellemeyecek şekilde park etmelerine, komisyon kararı gereğince 20 dakika süreyle izin verilmektedir. Aksi şekilde hareket eden sürücülerimize, kanun maddelerine dayanılarak 52 YTL para cezası uygulanmaktadır.'' denildi.
     Açıklamada, 2007 yılı Şubat-Temmuz ayları arasında yapılan uygulamalarda bin 703 aracın hatalı park nedeniyle otoparka çekildiği kaydedildi.

kaçkar tv

Editör: HABER MERKEZİ