Dilek ASLAN

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, yeni emniyet müdürlüğü binasının yapılması işinin 2008 yılı yatırım planına koyulduğunu ve bu iş için bir miktar ödenek ayrıldığını söyledi.

Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'de yeni emniyet müdürlüğü binası yapılması için bir süredir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Çalışmalar kapsamında yeni binanın projesini çizdirdiklerini ve Emniyet Genel Müdürlüğünden onay aldıklarını ifade eden Demirtaş, ''Yeni binanın yapılması işi 2008 yılı yatırım planına koyuldu ve bu iş için bir miktar ödenek ayrıldı. Ancak bu yıl ayrılan ödenek, binanın yapımı için çok az. Biz bina inşaatına başladığımızda inşaatın kesintiye uğramasını istemiyoruz. Bu nedenle bina inşaatına şimdilik başlamayı düşünmüyoruz'' dedi.

Yeni binayı Müftü Mahallesi'nde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan tekel binasının bulunduğu yere yapmayı planladıklarını kaydeden Demirtaş, ''Yeni bina 5 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Modern bir bina olarak yapmayı planladığımız binanın 10 milyon YTL' ye mal olacağı tahmin ediliyor. Bina inşaatının, başlandıktan sonra 14 ay içinde tamamlanmasını planlıyoruz. Bu nedenle inşaata, belirli ödenek biriktikten sonra gelecek yıl başlamayı düşünüyoruz'' diye konuştu.

Demirtaş, yeni emniyet müdürlüğü binasının yapılacağı alanda bulunan binalarda yapılan kontrollerde, binaların büyük çoğunluğunun yeterli dayanaklılığa sahip olmadığının tespit edildiğini dile getirerek, şunları söyledi: ''Ben şu anda Tekel Başmüdürlüğü lojmanında oturuyorum. Tekel binaları ve bu alanda bulunan diğer binalarda Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünce yapılan incelemede, binaların tümünün 'çürük' denebilecek seviyede kötü durumda olduğu belirlendi. Bu binalar en küçük depremde yıkılabilir. Bu nedenle bu bölgede bulunan binaların yıkılarak yerlerine yeni emniyet müdürlüğü binasının yapılması, bu açıdan da faydalı bir çalışma olacaktır.''

Demirtaş, ayrıca Karadeniz Sahil Yolu kapsamında yıkılan polisevinin yerine yeni polisevi yapma çalışmalarını da sürdürdüklerini kaydetti.

Editör: HABER MERKEZİ