Geçtiğimiz yıl 600 bin dolayında turist in geldiği Rize de bu yıl bu rakamın artması bekleniyor.

Yaz sezonuna girilmeye başlandığı şu günlerde Rize ye yerli ve yabancı turist akını başladı. Çeşitli illerden Karadeniz ve Rize ye turistler gelmeye başlarken yabancı ülkelerden de turistlerin gelmeye başlaması dikkat çekti.

Rize cumhuriyet alanında park eden otobüslerden inen yerli ve yabancı turistler şehir içinde Rize yöresine ait çeşitli ürün alış verişlerinde bulunuyor.

Şehir içinde kısa süreli kalan yerli ve yabancı turistler Ayder e ve çeşitli yaylalara çıkarak doğa ile baş başa kalıyorlar.

Rize Turizm müdürü İsmail Hocaoğlu yaz sezonunun henüz açılmadığını söyleyerek” Bu sezon turist kafileleri erken gelmeye başladı. Önceki yıl 600 bin dolayında yerli ve yabancı turist ilimizi ziyaret etti. Bu yıl bu rakamın daha da artacağını bekliyoruz” dedi.

Rize de konaklama konusunda yeni tesislerin açıldığını söyleyen Hocaoğlu “ Konaklama sorununu Rize çözmeye başladı. Bazı bölgelerimizde yol yapma çalışmaları devam etmekte. Bu yıl beklentimiz olan turist sayısına ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ