Dilek ASLAN

Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Sancak, Rize'de turizmin geliştirilmesi için şehre tam donanımlı bir plaj yapılması gerektiğini söyledi. 

Sancak, yaptığı açıklamada, Rize'nin çok güzel doğası ve denizi olan bir şehir olduğunu belirterek, ''Ancak bunu tam anlamıyla değerlendiremiyor, kullanamıyoruz'' dedi. 

Rize'de insanların sık sık denize girmek üzere gittiği yerler olduğunu ifade eden Sancak, ''Ancak bunlar plaj değil, sadece insanların sıklıkla gittikleri yerler. İyidere İlçesi'nde bir plaj var. Ben de bu plaja gidiyorum. Ancak burası için de tam anlamıyla bir plaj demek yanlış olur. Çünkü bir yere plaj diyebilmek için oraya giden insanların tüm ihtiyaçlarına cevap verilebilecek mekanlar akla gelir. Şehrimizde böyle bir yer yok'' diye konuştu.

Sancak, Rize'de turizmin geliştirilmesi için şehre tam donanımlı bir plaj yapılması gerektiğini kaydederek, ''Turizmin gelişmesinin yanı sıra böyle bir mekan yüzmek için çevre illere giden Rizelilerin de kendi illerinde denize girmelerini sağlayacak'' dedi.



Editör: HABER MERKEZİ