Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Yön.Kur.Bşk.Yrd. Hüseyin Kutlu , Genel Sekreter Gafur Karali , ve Rize’den Stokholm’e Diyalog Köprüleri Kurma Projesi Proje Koordinatörü Zühre Kavuncuoğlu , Rize'den Stockholm'e Diyalog Köprüleri Kurma Projesi kapsamında İsveç Stockholm'e gitti.

Stokholm’den Rize’ye yapılan ziyaretler sonucunda ortaya çıkan fikir alışverişi neticesinde oluşturulan heyet Stokholm’e temaslarını sürdürdü.

Program, Stokholm Ticaret Odası Yöneticilerinden; Başkan ve CEO Peter Egardt, Uluslararası bölüm departmanı başkanı Anders Lundwall ve Uluslararası bölümden Sophia Nygård ile görüşme yapılıp fikir alışverişinde bulundu. Oda işleyişi yönetim organizasyonu, yönetim birimleri ve görevleri hakkında bilgi alınıp farklı Birimlere Ziyaret, çalışma yöntemleri konusunda bilgi aktarımı yapıldı. Her iki oda arasında organizasyondaki denklikler ve farklılıklar ortaya koyulup AB mevzuatları konusunda görüşüldü. Stokholm Ticaret Sanayi Odası Başkanı Peter Egardt Türkiye’nin AB ye girmesini desteklediklerini, iş adamlarının giriş ve çıkışları için vize alımlarında kolaylık yapılması için görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Stokholm’de bulunan çay içme yerleri (çayhane) gezilip Rize çayı hakkında bilgilendirme yapıldı. RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu yapmış olduğu konuşmada organik çayın dünyada doğal olarak yetişebileceği en uygun yerin Rize olduğunu ve bu konuda çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

Stokholm Ticaret ve Sanayi Odasındaki Sabah kahvaltısında Türk Büyük elçiliği, Ticari Ateşe ve Stokholm Türk Büyük Elçiliğinin, Stokholm’den 30 firmanın katılmış olduğu bir toplantı yapılmış olup. Toplantıda RTSO genel sekreter Gafur Karali’nin yapmış olduğu ”Rize’de Ticaret İmkanları” konulu sunumun ardından soru cevap bölümünden sonra öncelikle Tarizim, organik içecek ve yiyecek konusunda İsveç’e ihracat yapılabileceği konusunda ortak karara varıldı.

Stokholm deki firma yapılarını anlamak adına Scania IKA ve Axfood ziyaretlerinde bulunuldu.

Her iki Oda içinde sıcak temaslarla geçen ziyaret yapılan basın toplantısıyla Türk İsveç federasyonu başkanı Ahmet Önal ve Türk İsveç Gençlik Federasyon eski Başkanı Selçuk Ünlü ile görüşülüp Rize’den Stokholm’e ihracat fırsatları konusunda bilgi alış verişiyle program son buldu.

Editör: HABER MERKEZİ