Dilek ASLAN

Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Belediye Başkanı Halil bakırcı ve İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Metin ile birlikte basının karşısına çıkarak Filistin için başlatılan kampanyayı kamuoyuna açıkladılar.

Rize Valisi Zekeriya Şarbak İsrail’ in Gazze’ de başlatmış olduğu askeri harekat Filistin’de birçok can kaybına yol açtığını belirterek, “Binlerce insan; barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık problemleri ile karşı karşıyadır. Türkiye Cumhuriyeti, halkımızın beklentileri doğrultusunda dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya kaldığı sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak ve gerekli her türlü desteği sağlamak üzere kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız nezninde yardım faaliyetlerine başlamıştır. Bu amaç doğrultusunda Başbakanlıkça bir yardım kampanyası açılmıştır” dedi.

Vali Şarbak “Komşusu açken kendisi tok yatamayan bir anlayışa sahip insanımızı, ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarımızı ve her düzeydeki yetkililerini, meslek odalarımızı ve birliklerimizi kısaca tüm halkımızı açılan bu kampanyaya destek vermeye çağırıyorum” dedi. Belediye Başkanı Bakırcı kampanyaya 3 bin TL lik bir yardım yapacağını açıkladı.

Editör: HABER MERKEZİ