Rize Ülkü Ocakları Başkanı İmdat Önçırak yaptığı açıklamada “Gençlik bir milletin geleceğidir. Gençliğini gereğince eğitmemiş ve gençliğine yönetilen tehditlere zamanında müdahale edememiş toplumların geleceği karanlıktır. Uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaşmasını bugün gençliğimize, yani geleceğimize yönelik yapılan en büyük saldırı olarak görüyoruz. Zehir tacirlerinin, yarınımızın teminatı ve aktif yurt savunmamızın dinamik gücü olan gençlerimizi bilhassa hedef seçmesi konunun önemini daha da artırmaktadır. Uyuşturucu kullanımının yurdumuzda 6 milyon kişiye ulaştığı da göz önüne alınırsa bu problemin çözümü noktasında geç kalmadan acil önlemlerin alınması gerektiği hususu tartışmasız bir gerçek olarak karşımıza çıkacaktır

Gerek ülkemizde, gerek Rize’mizde uyuşturucu, ne acıdır ki artık ortaöğretim kurumlarımıza kadar inmiştir. Rize Ülkü Ocakları’nın “Uyuşturucuya Savaş” kampanyası dahilinde yaptığımız bir araştırma neticesinde, uyuşturucu madde kullanımının Rize’de, özellikle liselerde oldukça yaygın olduğunu ve uyuşturucu satıcılarını özellikle lise önlerini, çeşitli eğlence ve oyun amaçlı mekanları mesken tutmuş bulunduğunu tespit ettik. İlk kez uyuşturucu kullanan gençlerin büyük bölümü, bu kötü alışkanlığa arkadaş çevresi tarafından itilmektedir. Ailenin ve sosyal çevrenin yeterince kontrol edemediği gençlerimiz, edindikleri kötü arkadaşları tarafından bu tür kötü alışkanlıklara kolayca sürüklenmektedirler. Unutulmamalıdır ki her insan ve her genç iyi ya da kötü bir arkadaş edinmek zorundadır. Aileler bilhassa çocuklarına sahip çıkmalı, kendi haline bırakmamalı, onları aile sıcaklığından ve şefkatinden mahrum koymamalıdırlar.

Bu konuyla ilgili neler yapılamalıdır?

Milli ve manevi değerlerimizle çocuklarımızı, gençlerimizi mutlaka tanıştırmalıyız. Okullarımızda devlet kanalıyla bu değerlerle ilgili müfredat programı zenginleştirilmelidir. Zira bu hasletler bu uyuşturucu kültürünün panzehiridir. Ayrıca medyaya da büyük görevler düşmektedir. Medya yayınları devlet tarafından çok sıkı disipline edilmeli, izlenmeli ve denetimleri rasyonel bir şekilde yapılmalıdır. Uyuşturucu kültürünü besleyen özendiren yayınlar kaldırılmalıdır bunun yerine milli kültürümüzü, manevi değerlerimizi tanıtıcı yayınlar teşvik edilmelidir.

İlimizde uyuşturucunun bunca yaygınlaşmış olması devlet otoritesinin boşluğuna işaret etmektedir. Aileler, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra emniyet birimleri, kolluk kuvvetleri ve yargı organları da üzerlerine düşen görevi yapmak zorundadır. Her yerde gençlerimizi sokmak üzere zehirli yılanlar gibi bekleyen uyuşturucu tacirleri bu kadar rahat hareket edememeli, mutlaka tespit edilip caydırıcı cezalara çarptırılmalıdırlar.

Biz Rize Ülkü Ocakları olarak bu konuda üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Gerek düzenlediğimiz seminer programları ile, gerek gençlerle birebir ilgilenerek gençlerimizi uyuşturucu kötü alışkanlıklardan uzak tutma hususunda başarılı olduğumuza inanıyoruz. Gençlik hepimizin gençliğidir. Bu zehirden gençlerimizden uzak tutmak üzere, Sayın Valimizi, Emniyet Müdürümüzü, savcı ve hakimlerimizi, bunun kutsal bir görev olduğunu hatırlatarak göreve davet ediyoruz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ