Rize' de bu sabah saatlerinde başlayan etkili yağış sel ve heyelanlara yol açtı.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından bu sabah saatlerinde Rize ve ilçelerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Yağış nedeniyle Derepazarı ilçesi Karadeniz Sahil Yolu üzerinde heyelan meydana geldi. Heyelan riskinin devam ettiği bölgede ulaşım tek şeritten kontrollü olarak veriliyor.

BAZI EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI 
İyidere ilçesi Hazar Mahallesi'nde yan derelerin taşması ve akarların çekmemesi nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları ile CEAŞ'a ait elektrik santral şantiyesini su bastı. Su baskınına sabaha karşı uykuda yakalanan işçiler şantiyeyi boşalttı. İyidere ve İkizdere ilçelerinde yağışlarla birlikte ekili alanlar ve çay bahçeleri zarar gördü. İkizdere, Güneysu ve Salarha dereleri taşarken dere yataklarında risk oluşturan evler boşaltıldı.

SEL VE HEYELANA KARŞI UYARI
Ardeşen ilçesi Tunca Belde karayolu ise, yan derelerin taşması sonucu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri yol açma çalışması başlattı. Yağışların bugün ve yarın da devam edeceği belirtilerek, Rize'de vatandaşların sel ve heyelanlara karşı dikkatli olmaları istendi.

Bu arada Rize Belediyesi Afet Müdahale Merkezi' ne de iş makinesi takviyesi yapıldı. 10 iş makinesi, vidanjör, vinç ve 20 kişilik kurtarma ekibi olası sel ve heyelanlara müdahale için hazır bekletiliyor.
Editör: HABER MERKEZİ