Dilek ASLAN

Andon İçmesuyu Birliği Tesis personeli tarafından hazırlanan ‘İçmesuyu depolarının rehabilitasyonu, geliştirilmesi ve merkezi sistemle izlenmesi’ projesi Devlet planlama Teşkilatı koordinasyonunda yürütülen Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen TR90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan projeler arasında başarılı bulunarak yaklaşık 540.000 € hibe almaya hak kazanmıştı.

“İçmesuyu depolarının rehabilitasyonu, geliştirilmesi ve merkezi sistemle izlenmesi” projesinin ihale sözleşmesi Rize Belediyesi Başkanlık Makamında Andon İçme suyu Birlik Başkanı Halil BAKIRCI ve ihaleyi kazanan SYS Sistem Yazılım Tasarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Arda ŞAYLAN tarafından imzalandı. Yüklenici Firma ile yapılan ve Sözleşme bedeli: 537.110,92 olan yapım işinin teslim tarihi 21.11.2008’dir

Rize ilinin su kaynakları açısından zengin bir il olarak tanınmasına rağmen artan nüfus ve değişen iklim şartları nedeniyle gelecek nesillere sağlıklı ve yeterli su kaynaklarının bırakılabilmesi için ilde ki mevcut su kaynakların çok iyi korunarak etkin bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle su kaynaklarının sürekli izlenmesi, su talebinin kısa, orta ve uzun vadeli işletme plan ve politikaları kullanılarak belirlenmesi, sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda su temininin olası olumsuz çevre etkilerinin önlenmesi ya da en aza indirilmesi gerekmektedir.

Rize merkez ‘içme suyu depolarının rehabilitasyonu, geliştirilmesi ve merkezi sistemle izlenmesi’ ile ilgili Projenin ilk adımında Rize Merkez ilçedeki 14 adet depo, 2 adet maslak ve bir terfi istasyonunun rehabilitasyonu tamamlanacak gerekli sızdırmazlık testleri yapılarak depo inşaatından meydana gelen su kayıpları önlenmiş olacaktır. Projenin ikinci adımında arıtma tesisinde kurulacak merkezi scada sistemi ile tüm depoların izlenmesi sağlanacaktır.

Editör: HABER MERKEZİ