Göktürk FIRAT

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın desteği ile Rize Belediyesi ekipleri Rize'deki sokak köpeklerini kısırlaştırarak gerekli aşılarını yapıyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın desteği ile Rize Belediyesi tarafından Rize'deki sokak köpeklerinin kısırlaştırılmasına başlanıldı. Konuyla ilgili İstanbul'dan Rize'ye getirtilen uzman bir ekip ve gezici Köpek Kısırlaştırma Aracı çalışmalarına başladı. İlk günde 35 köpek yakalanarak aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırıldı. Sokak köpeklerinin yakalanması sırasında uzmanlar zaman zaman zor anlar yaşadı. Bir binaya sığınan köpek, ekipleri uzun süre uğraştırdı. Kapının bir an açık olmasını fırsat bilen köpek kaçmayı başardı.



Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediyesi Veteriner Müdürü Mehmet Rakıcı, 'Bu proje ile sokak köpekleri sokaklardan alınıyor, aşılanıyor ve kısırlaştırılıyor. Parazitlere karşı tekrar ilaçlanıyor ve alındıkları yerlere bırakılıyorlar. Bu işlem yaklaşık 15 gün sürecek. Bu süre içerisinde 350-500 hayvanın aşılanarak kısırlaştırılmasını hedefliyoruz' dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ