Dilek ASLAN

Rize Serbest Muhasebeci ve Mali müşavirler Odası, çeşitli kurum temsilcilerinin ve meslek mensuplarının bilgilendirmek üzere Rize Ticaret Borsası Kongre salonunda, “Dönem sonu işlemleri ve Finanssal raporlama Teknikleri” konularında bir seminer düzenledi.

Seminere konuşmacı olarak Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (TESMER) Şube Başkan Yardımcısı Erol Demirel katıldı. Seminere Rize Defterdarı Ali Tongül, Defterdar yardımcısı Mehmet Yazar, Vergi Dairesi Müdürleri ilgili kurumlardan çok sayıda katılım oldu. Seminerde bir konuşma yapan Rize Serbest Muhasebeci, ler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Muammer Berberoğlu, eğitimin muhasebeciler için olmazsa olmazı olduğunu ifade ederek, “ Bunun için devamlı olarak eğitim faaliyetleri yapmaktayız. Eğitim semineri ile çıkan vergi ve diğer kanunlarla ilgili eğitimlerle kendimizi yenilemekteyiz. Eğitim faaliyetlerimize destek veren TÜRMOB’ a teşekkür ediyorum” dedi.

Seminerde konuşan Rize İl Defterdarı Ali Tongül, dünyanın milenyüm çağında olduğunu ifade ederek, “Bu nedenle muhasebeciler olarak kendimizi bu çağa uygun hale getirmeliyiz, alt yapımızı tamamlamalıyız” dedi.

Katılımcılara semineri sunan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası TESMER Şube Başkan yardımcısı Erol Demirel, vergi ve iş yasalarının sürekli değiştiğini belirterek, “ Şu an Ticaret kanunumuz TBMM gündeminde, bu ay sonu itibariyle kabul edilebilir. Bu yasa ile muhasebecilikte önemli değişimler olacaktır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ