Ensar Vakfı Rize Şubesinin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğu organizasyonla, Mısır'dan Ülkemize gelen ünlü hafızlar, El- Seyyid Metwalli ve Haccac Ramazan İsmail Hindavî, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdiler.

Mısırda, Kadılık ve Mısır Devlet Televizyonu Resmî okuyucusu El Seyyid Metwalli ve Mısır Devlet Televizyonu Resmî okuyucusu Haccac Ramazan İsmail Hindavî bir buçuk saate yakın Kur'an-ı Kerim okuyarak davetlilere unutulmayacak bir gece yaşattılar.

Çay TV’den canlı yayınlanan Kar’an-ı Kerim ziyafetine, Rize Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kemal Sandıkçı'nın, Rize İl Müftüsü İlyas Serenli'nin ve ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce'nin yanısıra birçok davetlinin ve vatandaşların katıldığı program, Ensar Vakfı Rize Şubesi Başkanı Fethullah Şen 'in yaptığı kısa konuşmayla başladı.

Konuşmasında Kültür Merkezi salonunun bu tür faaliyetler için yeterli kapasitede olmadığından yakınan ŞEN, Rize'yi yönetmeye talip olanlardan daha büyük Kültürel Aktivite alanları inşa etmelerini istedi.

Ünlü Hafızların, kıraatleri esnasında dinleyicilerin duygulu anlar yaşamaları dikkat çekti. Kur'an-ı Kerim dinlemeye gelen vatandaşlar salona sığmayınca program sonuna kadar koridorlarda beklemek zorunda kaldılar.

Dünyaca ünlü Mısırlı Hafızlar Rize'de unutulmayacak, maneviyat dolu bir gece yaşattılar. Program Rize İl Müftüsü İlyas Serenli'nin yapmış olduğu duanın ardından Mısırlı Hafızlara Plaket verilmesiyle sona erdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ