Rize Valiliği, kırsalda bulunan okul, sağlık ocağı gibi kamu binalarında su borusu, musluk arızası ve kiremit kırılması şeklindeki hasarların onarılması için 'Acil Onarım Ekibi' kurdu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Rize Valisi Kasım Esen, ilde yapılan denetimlerde, özellikle kırsalda bulunan okul, sağlık ocağı gibi kamu binalarının çeşitli yerlerinde meydana gelen teknik hasarların olduğunu belirtti. Vali Esen, bu anlamda küçük onarım isteyen durumlarda ilçe kaymakamlığına, kaymakamlığın valiliğe, valiliğin ilgili müdürlüğü keşif için Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'ne yazı yazılarak teknik eleman istedikleri, teknik elemanlarında imkanları nispetinde inceleme yaparak teknik raporu ilgili İl Müdürlüğü'ne gönderdiği ödenek var ise onarım yapılabiliyordu. Zamanında onarım yapılmadığından zararın gün geçtikçe artmasını önlemek ve kısa sürede sorunu çözerek hizmetin en iyi şekilde verilmesi amacıyla, Rize İl  İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde acil onarım ekibi kurduk.' dedi.

Acil onarım ekibinin bütün kamu binalarının belli periyotla dolaşarak, sorunlu olan malzemeleri yanlarında bulunan cam, menteşe, musluk ile derhal gerekli değişim yapacaklarını ifade eden Esen ayrıca, kamuda iş makinelerinin ortak bir protokol ile karşılıklı kullanımı içinde kurumlar arasında işbirliği şartları ve ortak yönetim sistemi üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Editör: HABER MERKEZİ