Dilek ASLAN

Rize Kadastro Müdürü Hüseyin Ak’ın açıklamasına göre; Merkez İlçe, Çayeli, Güneysu, Derepazarı, İyidere, Kalkandere ve İkizdere İlçelerini; Pazar Kadastro Müdürlüğü: Pazar ve Hemşin İlçelerini; Ardeşen Kadastro Müdürlüğü: Ardeşen ve Çamlıhemşin İlçelerini; Fındıklı Kadastro Müdürlüğü: Fındıklı İlçesini kapsamaktadır.

İlimizde toplam mahalle sayısı:191 adet, İlimizde toplam köy sayısı:352 adet, 543 birimde genel kadastrolaşma oranı %89’dür. Rize Kadastro Müdürlüğü 2005–2006–2007 yıllarında toplam 48 köy ve mahallenin kadastro çalışmalarını tamamlayarak toplam 50.00 adet tapu dağıtmıştır.

Rize Kadastro Müdürlüğü tarafından 2008–2009 yılında programa alınan birimler şunlardır.

Çayeli İlçesinden: Başköy, Buzlupınar, Çataldere, İncesu, Kaptanpaşa, Ormancık, Seslidere, Uzundere, Yenice, Yeşiltepe köyleri.

Kalkandere İlçesinden: Esendere, Kayabaşı, Esentepe, Soğuksu, Çağlayan, Yeniköy köyleri

İkizdere İlçesinden: Gürdere, Şimşirli köyleri ile Çağrankaya, Çarşı, Gündoğdu, Güney, Kirazlık, Yeşilyurt ve Zafer Mahalleri.

Bu Köy ve Mahallelerde 25 Ağustos 2008 Günü Çalışmalar başlandı. 330 gün sürecek bu çalışmalar tamamlanırsa Rize İli Genel Kadastrolaşma oranı % 93 olacaktır.

Rize Kadastro Müdürlüğüne bağlı bölgelerin bazılarında Orman, Mülkiyet ve Mera sorunları nedeniyle Kadastro çalışmaları Yapılamamaktadır. Bu köylerimiz şunlardır.

Merkez İlçede: Karasu, Karayemiş, Küçükçayır, Anbarlık, Güzelyurt, Yeşildere köyleri

Güneysu İlçesinde: Asmalıırmak, Ballıdere, Başköy, Çamlıca, Gürgen, Islahiye, Kıbledağı, Ortaköy, Selamet, Yeniköy, Bulutlu, Yukarı İslahiye, Kiremit Köyleri, Çayeli İlçesi: çeşmeli ve Karaağaç köyleri, Kalkandere İlçesi: Hurmalık ve Fındıklı köyleridir.



Editör: HABER MERKEZİ