Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize'de dönem için yatırım harcamalarında en fazla yatırımı alan ilk üç ilçeyi açıkladı. İşte en fazla yatırım alan ilk üç ilçe:

Rize Valiliği 2011 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize'de dönem için yatırım harcamalarında ilçeler bazında merkez ilçenin 52 milyon 500 bin lira harcama ile en fazla yatırım alarak birinci olduğunu,Güneysu'nun 10 milyon 100 bin lira harcama ile ikinci,Derepazarı'nın ise 4 milyon 600 bin lira harcama ile üçüncü sırada yer aldığını belirtti.

Valilik Toplantı Salonunda Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, yatırımcı kurum ve kuruluşların il ve bölge müdürleri, kaymakamlar ve belediye başkanları katıldı.

Hacımüftüoğlu, Rize'de yatırımcı kurum ve kuruluşların 2011 yılı yatırım programlarında toplam proje bedeli 3 milyar 713 milyon lirayı aşan bin 738 iş yer aldığını, bu işler için bu yıl sonuna kadar öngörülen ödeneğin 300 milyon lira civarında olduğunu söyledi.

Bu yılki ödeneğin şu ana kadar 104 milyon liraya yakın kısmının harcanarak, yüzde 35 nakdi gerçekleşme sağlandığını belirten Hacımüftüoğlu, dönem içi yatırımcı kuruluş harcamaları ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi: 'Ulaştırma sektörüne 24 milyon 300 bin lira, eğitime 42 milyon lira, tarım sektörüne 5 milyon lira, sağlık sektörüne 14 milyon 100 bin lira, konut sektörüne 1 milyon 600 bin lira, enerji sektörüne 3 milyon 700 bin lira, imalat sektörüne 428 bin lira, madencilik sektörüne 148 bin lira, diğer kamu hizmetleri sektörüne ise 12 milyon lira yatırım harcama yapıldı.'

Hacımüftüoğlu, dönem için yatırım harcamalarında ilçeler bazında bakıldığında, merkez ilçe 52 milyon 500 bin lira harcama ile birinci, Güneysu 10 milyon 100 bin lira harcama ile ikinci, Derepazarı'nın ise 4 milyon 600 bin lira harcama ile üçüncü sırada yer aldığını belirtti.

Toplantıda daha sonra yatırımcı kuruluşların temsilcileri tarafından yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Editör: HABER MERKEZİ