Rize Belediyesi şehrin farklı yerlerinde bulunan 61 toplu taşıma durağını ve bu duraklara bağlı 688 toplu taşıma aracını tek noktada birleştirdi. Bu kapsamda Rize Belediyesi tarafından Menderes Bulvarı üzerinde yapılan yeni Otobüs Durağı Hizmet Binası bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 'İlimizdeki otobüs durakları farklı yerlerde olduğu için bir noktadan başka bir noktaya gitmek isteyen vatandaşlarımız birkaç farklı araç kullanmak zorunda kalarak mağdur oluyordu. Yada diğer bir durağa gitmek için yürümek zorunda kalıyorlardı. 61 durağı tek bir noktada toplayarak hem toplu taşımacılığı biraz olsun düzene soktuk hem de vatandaşımızın mağduriyetini önledik' şeklinde konuştu.

Daha sonra Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı birlikte yeni hizmete giren Otobüs Durakları Hizmet Binası'nın açılışını yaptılar. Yeni binanın Selçuklu Mimarisi'ne bağlı kalınarak yapılması dikkat çekti.

PAZAR53

Editör: HABER MERKEZİ