Mustafa BAYRAK

Karadenizgaz Bölge Müdürü Recep Ünveren, bugün itibariyle 2 bin 750 aboneye ulaştıklarını söyledi.

Ünveren, bir restoranda düzenlenen mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısında, 2007 yılından itibaren yapmış oldukları yatırımlar sonucunda eylül 2008 tarihinden itibaren Rize'ye doğal gaz arzı sağladıklarını belirtti.

Bugün itibariyle 2 bin 750 aboneye ulaştıklarını ifade eden Ünveren, ''Şu anda Rize'de 2 bin 50 evde doğal gaz kullanılıyor. 2 yıl içinde yaptığımız çalışma ile Rize'deki mevcut konut sayısının yüzde 60'ına doğal gaz arzı sağlayacak büyük bir ağ oluşturduk. 17 mahalle, 114 cadde ve sokağa doğal gazı ulaştırdık. 80 kilometrelik şebekede 16 bin haneye gaz arzı sağlayabilecek durumdayız'' dedi.

Gerçekleştirdikleri doğal gaz alt yapısı ile ulaştıkları konut sayısının henüz yüzde 17'sinin abonelik kaydı yaptırdığını bildiren Ünveren, şunları söyledi:

''Yani evinin önüne doğal gaz ulaştırdığımız her 100 kişiden sadece 17'si doğal gaza abone oldu. Geriye kalan yüzde 83'lük atıl potansiyelin hava kirliliği yaşanan şehrimizde hızlı bir şekilde aktifleşmeye ihtiyacı vardır. Bunun için yeni bir abone kampanyası başlattık.''

'Seçimini Yap' ismi ile başlattıkları kampanyada kredi kartına ilk 3 ayı ödemesiz 9 ay taksit imkanı sunduklarını anlatan Ünveren, özellikle kapısının önüne doğal gaz kutusu bulunanların abonelik kayıtlarını yaptırmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Kampanya süresince Rize Belediye Başkanlığı binasında doğal gaz danışma masası oluşturulduğunu belirten Ünveren, ''Bunun dışında şehrimizde insan hareketinin yoğun olduğu bölgelerinde halkımızla yüz yüze bir iletişim ile kampanyamızı tanıtıyoruz. Ayrıca evleri ziyaret ederek kampanyamızı anlatıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle de Rize'de yaşayan bayanlara bir sürprizimiz olacak'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ