Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu Cumhuriyetin kolay şartlarda kurulmadığını söyleyerek” Bunu yaşatmak gelecek nesillere aittir, ülkemizde cumhuriyetin kuruluşu Dünya tarihinde yer almıştır” dedi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87 yıl dönümü Cumhuriyet meydanında törenlerle kutlandı.

19 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu, Garnizon komutanı Albay Turan Talu, Belediye başkanı Halil Bakırcı, Cumhuriyet başsavcısı İsmet Özkorul, Rektör Nazmı Turan Okumuşoğlu, bürokratlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet alanında ki törende Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu,” Belediye başkanı Halil Bakırcı ve Garnizon komutanı Albay Turan Talu halkın bayramını kutladıktan sonra cumhuriyet ile ilgili şiirler okundu, halk oyunları gösterilerinin ardından konuşan Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu 87 yıl önce kurulan Cumhuriyetin zor şartlar altında kurulduğunu söyleyerek” Dünya ya karşı savaşan ülkemiz bugün 87 yıl önce kendini dünya ya ispat ederek Cumhuriyeti kurdu. Dünya tarihinde yer alacak şekilde kurulan cumhuriyetimize siz gençler sahip çıkacaksınız” dedi.

Hacimüftüoğlu, “87 Yılda Muasır medeniyetler seviyesine yükselmek için büyük mücadeleler verildi Bugün Dünya devletleri arasında güçlü ve saygın olan devletimiz sizlerle daha da güçlenecektir, dostluğu aranan, düşmanlığı kazanılmayan ülke haline geldik. Rize olarak ülkeye çok katkımız oldu, gerek iş adamları bazında, gerekse siyası alanda ilimizin ülkemize katkısı büyük, ülkemiz sizlerle daha da güçlenecektir, sizler bizim geleceğimizin ışığısınız, artık ülkemiz Dünya devletleri arasında iyi tanınmaktı, Türk halkı bu günlere nasıl gelindiğini iyi bilmekte ve sizler gelinen bu günleri çocuklarınıza, torunlarınıza iyi anlatın” dedi.

Cumhuriyet bayramı nedeniyle düzenlenen törende şiir, Kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından tören geçiş töreni ile sona erdi.

Törenin ardından İzmir den Rize ye kızının yanına gelen Kore gazisi Hasan Merter ile Rize valisi bir süre sohbet ettikten sonra akşam kültür merkezinde ki resepsiyona gaziyi davet etti.

 

Editör: HABER MERKEZİ