Dilek ASLAN

18 Haziran 2008 Çarşamba saat 19:00‘da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Rize Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü ve Atatürk Çocuk Yuvası Müdürlüğü Çocuklarının hazırlamış olduğu 2007–2008 Eğitim Öğretim Yılı Yılsonu etkinliği yapıldı.

“Velim olur musun” Projesinin Rize koordinatörü Halide ESEN yaptığı Açılış konuşmasında “Velim Olur musun” Projesine destek veren velilere “çocuklara sevgi pınarı oldunuz, susamış gönüllere su serptiniz” dedi. Uzmanlarla yaptığımız görüşmelerde “Velim olur musun” Projesinin devamında yarar olacağı söylendi. Bir yıl süreli olarak yapılan bu proje gelecek yıl Eylül ayından itibaren istekli ve gönüllü velilerle tekrarlanacaktır dedi. 

Daha sonra Çocukların hazırlamış olduğu gösterilere geçildi. Gösterilerde Şiir, Tiyatro, şarkı ve Küçük Oyunlar oynandı.

Sosyal Hizmetlere Bağış yapan kuruluşlara Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğünden gönderilen Şilt’ler Kurum sahiplerine Vali Kasım ESEN tarafından verildi.

Ayrıca Rize’de Sosyal Hizmet Gönüllüsü 2 kişi seçildi. Bunlara da hediyeleri Vali Kasım ESEN verdi. Çayeli Rehabilitasyon Merkezinde kalan gençlerden spor dalında madalya almaya hak kazananlara madalyaları Halide ESEN tarafından verildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Özürlü Bakım Heyetlerinde görev yapan personele Takdirnamelerini İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Nuri Gezmiş verdi.

Ödül Töreni sonunda Vali Kasım ESEN’in Çay Kur İ.Ö.O. 7. sınıfında okuyan kızı Selma ESEN Bedir han GÖKÇE’nin  “sol yanım Acıyor anne” adlı şiiri okudu.

Tören sonunda bir konuşma yapan Vali Kasım ESEN “Tarihlere şan veren bu millete örnek olacak işler yapmak istiyoruz. Siz Veliler bu çocukların elinden tutarsanız Cenabı Allah’da  sizin neslinizin elinden tutacaktır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ