Rize'de, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Çanakkale zaferinin milli mücadele ruhu ile kazanılmış büyük bir zafer olduğunu söyledi.

Çanakkale savaşında gösterilen iman gücünün bugünün gençlerine örnek olması gerektiğini ifade eden Müftüoğlu, ''Çanakkale'de o ağırlıklardaki bir mermiyi kaldıran Seyit onbaşı imkansız gibi görünen bir hareketi gerçekleştirerek savaşın seyrini değiştirmiştir. Bu timsalde de görüldüğü üzere bugünün gençleri Seyit onbaşıda olan o iman gücü ve vatan aşkından örnek almalıdır.'' dedi.

Jandarma Binbaşı Ahmet Güneş ise konuşmasında, milletin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan terör örgütlerinin ülkeyi kana buladığını söyledi. Terörle mücadelede vatan aşığı çok insanın şehit edildiğini ifade eden Güneş, ''Bugün vatan mücadelesinde ölümsüzlük şerbeti içenlerin günüdür. Bu gün oğlunu tertemiz alnından öperek askere gönderen ve şehit veren ana ve babaların günüdür.'' diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Daire Başkanları, öğretim görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikler, Rize Sağlık Meslek Lisesi tarafından düzenlenen canlandırmalar ve şiirlerle devam etti.

Editör: HABER MERKEZİ