Rize’de ev ve işyerlerini dolaşarak vatandaşları dini görüşlerini anlatan ve sohbet toplantısı için camiye davet eden Pakistan uyruklu 4 kişi, gerginliğe yol açtı.

Pakistan Tebliğ Cemaati üyesi oldukları belirtilen 4 kişiden şikayetçi olan vatandaşlar ile onlara destek veren grup arasında tartışma çıktı. Camiye gelen polisin pasaportlarını kontrol etmek istediği Pakistanlılar, görüntü alan gazetecilere saldırdı.

Gülbahar Mahallesi’nde Pakistan uyruklu kişilerin Müftülüğe bağlı Berat Cami’nde geceyi geçirdikleri, gündüzleri ev ve iş yerlerini dolaşarak vatandaşlara dini uyarılarda bulundukları ve sohbet için akşamları camiye davet ettikleri bilgisini alan polis harekete geçti.

Dün akşam namazı sonrası camiye giden polis, içeride toplantı halinde olan Pakistan uyruklu kişilerin pasaportlarını incelemeye aldı. Bu sırada cami önünde toplanan bazı vatandaşlar geceleri camide kalan bu kişilerden şikayetçi olduklarını belirtti. Pakistanlılara destek veren sarıklı ve cübbeli bazı kişiler ile şikayetçi olan vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Polisin araya girmesiyle tartışma büyümeden önlendi.

Polisin pasaportlarını kontrol ettiği Pakistan uyruklu 4 kişi görüntü alan gazetecilere saldırdı. Polisin müdahalesi ile durdurulan 4 kişi daha sonra Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından incelendi. Pakistanlı 4 kişi ardından camiden ayrıldı. 

Pakistan Tebliğ Cemaati üyesi olduğu öne sürülen 4 kişinin Türkiye’yi dolaşarak vatandaşlara dini konularda görüşlerini aktardıkları belirtildi.

Kaynak:
Editör: HABER MERKEZİ