Dilek ASLAN

Atatürk caddesinde devam eden yol genişletme ve tretuvar çalışmaları; zamanında yapılan yanlış imar nedeniyle yavaşladı.

33.000 metre karelik Atatürk Caddesinin Adliye Sarayı önünden Cumhuriyet meydanına kadar olan kısmının 23.000 metre karesi yapılan yeni düzenleme ile tamamlandı. Şehir merkezine yaklaştıkça zamanında yapılan yanlış imar uygulaması nedeniyle ortaya çıkan sıkıntılar çalışmaların yavaşlamasına sebep oluyor.

Genişletilmek için kaldırımları sökülen caddenin altından çıkan manzara görenleri şok etti. Bina bodrumları yer yer 2 metre kadar kaldırım altlarına kadar getirilmiş. Kaçak olduğu tespit edilen yapılaşmalar Rize Belediyesi tarafından tespit edilerek ilgililer hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bu manzara ile karşılaşılan bina bodrumlarının, duvar ve dolguları yapılıp imar planına uygun hale getiriliyor. Yapılan bu çalışma doğal olarak çalışmaların yavaşlamasına ve maliyetin artmasına sebep oluyor.

Bunun bir örneği önceki yıllarda  Deniz caddesinde görülmüştü. Belediye ekipleri tarafından bu kaçak depolar tespit edilmiş ve gerekli cezai işlemler uygulanmıştı.

Editör: HABER MERKEZİ