Göktürk FIRAT

Rize'de, Adli Yılın açılış töreninde konuşan Rize Baro Başkanı Avukat Ateş Hatinoğlu, yargının hiçbir unsuruna saygı ve güvenin kalmadığını belirterek siyasetin yargıya müdahalesini eleştirdi.



Adli tatilin sona ermesiyle birlikte Rize'de 2009-2010 Adli Yılı törenle açıldı. Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Rize Valisi Zekeriya Şarbak başta olmak üzere Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, üst düzey bürokratlar ve yargı personeli katıldı. Törenin açılış konuşmasını Rize Baro Başkanı Ateş Hatinoğlu yaptı. Hatinoğlu konuşmasında, yargının unsurlarına saygı ve güvenin kalmadığını belirterek, 'Yargının tüm faaliyetlerinin ağızlarda sakız olduğu, tüm siyasi aktörlerin yargıyı kendi siyasi amaçlarına alet etmeye çalıştığı, siyasi kavgaların yargı üzerinden yürütüldüğü bir atmosfer var. Temennimiz 2009-2010 yargı yılında bu tür talihsizliklere maruz kalmamamızdır' dedi.



Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul ise yaptığı açıklamada, Türk hukuk tarihi açısından önemli bir süreç yaşandığına dikkat çekerek, 'Adaleti talep etmeyen hiç kimse yok. Adaleti aramayan, hakkını talep etmeyen hiç kimse kalmadı artık. Dolayısıyla hukuk bilinci ve hukukun üstünlüğüne saygı gösterilmesi, hukuka bağlı bir yaşamın talep edilmesi ve bu şekilde bir hayatın yaşanması son derece önemlidir. Geçen adli yıl ve bu sene yaşayacağımız adli yıl da aslında Türk hukuk tarihi açısından çok önemli gelişmeler olmakta. Hepimiz tarihe tanıklık etmekteyiz' dedi.


Ülkemizde hukuksuz olarak, hukuksuzluk olarak yaşanan birtakım olgu ve gelişmelerin yaşandığı çok önemli soruşturmaların ve davaların yürütüldüğü bir dönemi yaşamakta olduğumuzu anlatan İsmet Özkorul, sözlerine şöyle devam etti: 'Bu nedenle hukuk bilinci ve hukuka bağlı yaşamak çok önemli. Çünkü hukuk toplumsal alanda bütün ilişkileri, insanlar arasındaki ilişkileri, kurumlar arasında ilişkileri düzenleyen vaz geçilmez bir unsurdur.'

 

Editör: HABER MERKEZİ