Rize emniyet müdürlüğü Kaçakçılık ve organize suçlar ekiplerince yapılan operasyonda 87 ton kaçak çay ele geçirildi.

Rize emniyet müdürü Şammaz Demirtaş yaptığı açıklamada emniyet müdürlüğü olarak en yüksek oranda kaçak çay ele geçirdiklerini söyleyerek” Son yıllarda kaçak çay a ilgi duyulmaya başlandı. Türk çayının kaliteli ve fiyatlı olması nedeniyle Gümrüklerden kayıt dışı,  hudut bölgelerinden at sırtında veya çeşitli yollarla, gümrük ihtisas müdürlüğünden başka bir ülkeye gönderilmek üzere gümrük sahasına getirilen çaylar iç piyasaya sürülüyor ve onların yerine çöpler veya başka cisimler konuyor” dedi.

Emniyet müdürü Şammaz Demirtaş Adana ilinden kaçak çay sevkıyatı yapılacağına dair bilgi aldıklarını söyleyerek” Ekiplerimiz bu aracı takibe aldı ve araçta 15 ton kaçak çay ele geçirildi. İlgili fabrikada yaptığımız kontrollerde 72 ton Türk çayı karıştırılmış ve piyasaya sürülmeye hazır çay ele geçirdik. Çayların gerekli tahlilleri yapıldı ve gıda kodeksine uygun olmadıkları anlaşıldı. Olayla ilgili olarak İ.O, H.E, R.G ve A.A isimli şahıslar gözaltına alındı” dedi.

Demirtaş kaçak çay a geçit vermeyeceklerini söyleyerek” Sigara, et, içki den sonra şimdi de bölgemizde kaçak çay a izin vermeyeceğiz, onlar yeni yöntemler bulacak, bizlerde yeni yöntemleri ortaya çıkartacağız” dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ