Dilek ASLAN

Rize Atatürk Stadı'nda yapılan törene Vali Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Metin Vatan, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ile daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Esen, Belediye Başkanı Bakırcı ve İl Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Vatan, tören aracı ile halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın gençliğin gönlünde ve beyninde önemini kazanacağını ve ebediyete taşınacağını söyledi.

Eğitilmiş insan gücünü çağın şartlarına göre yetiştirmek zorunda olduklarını vurgulayan Çelik, ''Bilgi çağının dışında kalmamız mümkün değildir. Atatürk'ün emaneti Cumhuriyeti yaşatmak istiyorsak, gelecek nesilleri önemsemek ve onları yüzyılın insanı olarak yetiştirmek için gerekli ortamı ve şartları hazırlamalıyız. Bu da bilimin öncülüğünü esas almakla mümkün olabilir'' dedi.

Konuşmaların ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Daha sonra resmigeçit törenin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.

Öte yandan tören sırasında bazı öğrenciler, sıcak nedeniyle baygınlık geçirdi. Öğrencilere tören alanında bulunan görevlilerce müdahale edildi.

Renkli gösterilerin olduğu Atatürk stadında yaklaşık 1000 öğrenci gösteri sunarken renkli kıyafetlerin 19 Mayıs a ait olması ve bu kıyafetlerin aileler tarafından alınması dikkat çekti. Tribünleri dolduran aileler ise saha içinde gösteri yapan çocuklarını zevkle izlediler.

 

Editör: HABER MERKEZİ